Σοβαρή και υπεύθυνη κριτική χωρίς αφορισμούς και... σανό

Δημήτρης Μπούζας07 Αυγούστου 2021

Info Απαραίτητη η αναθεώρηση συγκεκριμένων απόψεων κι ένας ανασχεδιασμός που θα επικεντρώνεται μονόδρομα στην ενίσχυση του ρηχού ρόστερ. Παράλληλα και η σωστή διαχείριση και προστασία των χρυσοφόρων ταλέντων της ακαδημίας.

Καλή τύχη Χρήστο στο νέο σου ξεκίνημα

Το σοκ ξεπεράστηκε χωρίς να προκαλέσει τριγμούς και αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ενδεχόμενες κι επικίνδυνες εσωστρέφειες. Οι απόψεις που κατατέθηκαν έγιναν σε ήπιους τόνους με τις οπαδικές παρμεβάσεις στα ΜΜΕ να μην παρεκκλίνουν σε αφορισμούς και σε πικρόχολα σχόλια. 

Υπήρξαν βέβαια και οι εξαιρέσεις με την διανομή σανού να κάνει δειλά – διελά την εμφάνιση της, προκειμένου να αναστρέψει το κύμα που κατευθυνόταν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση (καθ΄ ύλην αρμόδιοι). Ίσως ήταν μια από τις λίγες φορές που οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ζήτησαν εξηγήσεις για κάποια στραβά που έγιναν, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τα είχαν προβλέψει και τα περίμεναν. Απλά μπήκαν στον κόπο και στον πειρασμό να παρέμβουν για να υπενθυμίσουν σε κάποιους πως τους είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές, πως η ομάδα χρειαζόταν απαραίτητα μία σημαντική ενίσχυση. 

Ο καταμερισμός των ευθυνών κατά την προσωπική μας άποψη ήταν δίκαιος και σχεδόν μονοδιάστατος. Αφορούσε τους διοικούντες και τον κόουτς. Επαναλαμβάνω, στο σύνολο της η οπαδική αντίδραση δεν προχώρησε σε τόνους υψηλούς και σε καταγγελίες. Κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει και διχαστικές συμπεριφορές. Όλοι μίλησαν για χοντρά λάθη και για αυταπόδεικτες απερισκεψίες και παραλείψεις. Πάμε όμως παρακάτω. Στο χθεσινό μας σχόλιο αναφερθήκαμε χαρακτηριστικά σε ένα «αφήγημα» που στήθηκε επιδέξια από τη γνωστή φράξια των προθύμων (σιτιζόμενων ή όχι δεν έχει σημασία). Το οποίο αφήγημα από την πρώτη μέρα της προσπάθειας της δημιουργίας του νέου ΠΑΟΚ μέχρι και την Τρίτη το βράδυ στο Δουβλίνο, τα έβλεπε όλα να εξελίσσονται περίφημα. Η επανάληψη των εφιαλτικών ανακολουθιών των τελευταίων χρόνων και η με το σταγονόμετρο ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση, πέρασαν στο απυρόβλητο. Το αφήγημα είχε πάρει φόρα και τα έβλεπε όλα να εξελίσσονται ομαλά. 

Οι κειμενογράφοι του δεν σκάλωσαν πουθενά. Ώσπου ήρθε η φάπα στο στάδιο «Αβίβα» και τότε κάποιοι από αυτούς ξύπνησαν και δειλά – δειλά άρχισαν να ψάχνουν ευθύνες για ολιγωρίες και ανεξήγητες επιμηκύνσεις συμβολαίων. Οπως επίσης και για την ισχνή μεταγραφική ενίσχυση. 

Το αφήγημα όπως αποδείχθηκε στράβωσε και δεν έμεινε παρά μόνο ο επίλογος του που ίσως καταφέρει κατά την άποψη τους να μπαλώσει τα πράγματα. Κι αυτός ο επίλογος δεν είναι άλλος από την βεβαιότητα της πρόκρισης αλλά και της μεταγραφής ενός αξιόλογου παίκτη όπως είναι ο Τζιοβίνκο. Αυτό το τελευταίο θεωρείται τελειωμένο, με δεδομένη πλέον την πώληση του Τζόλη. 

Δούλεψαν βέβαια πάνω σε αυτό το σχέδιο (και τον επίλογο) με διπλοβάρδιες, προκειμένου να παρουσιάσουν την περίπτωση της πώλησης ενός χαρισματικού και με μεγάλο μέλλον παίκτη, σαν μεγάλη επιτυχία. Οπως το ίδιο σκληρά δούλεψαν για να σκεπάσουν το έγκλημα του ξεπουλήματος του Πέλκα (με 1,2 εκατομμύριο ευρώ), τον οποίο σήμερα ζητούν ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Στον ΠΑΟΚ πλέον οι ακατανόητες και ανεξήγητες κινήσεις θεωρούνται συνηθισμένες. 

Ο κοσμος του ΠΑΟΚ πολλές φορές αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ο ευλογημένος Ιβάν που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και ξόδεψε πακτωλό εκατομμυρίων, να μην έχει αντιληφθεί ακόμη ότι τα εκατομμύρια που εισπράττει από κάποιες μεταγραφές αξιόλογων δικών του παικτών, ισοδυναμούν με εκείνα που ξοδεύει για να καλύψει τα εκατομμύρια των παλτών που του κουβαλάνε κάθε τόσο στην Τούμπα. 

Είναι βέβαιο ότι ο μεγαλόθυμος μεγαλομέτοχος δεν αισθάνεται και τόσο βολικά που ξεπροβοδίζει ένα νεαρό παίκτη, πριν ακόμη φορέσει τη φανέλα της ομάδας που τον «γέννησε» και τον ανέθρεψε ποδοσφαιρικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να τονιστεί ότι η προστασία και η διαχείριση χαρισματικών παικτών όπως ο Τζόλης και στη συνέχεια ο Κούτσιας, είναι ανύπαρκτες. Και κάτι ακόμη. Μερικοί θα συμφωνήσουν σίγουρα για την πώληση του Τζόλη. 

Ας απαντήσουν στο αν ο χρόνος ήταν κατάλληλος και ο τρόπος ενδεδειγμένος, όπως επίσης και αν πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα εισπραχθούν. Οχι μόνο για την απόκτηση του Τζιοβίνκο, αλλά ενός ποιοτικού, από το «πάνω ράφι» και υψηλού επιπέδου αντικαταστάτη του Τζόλη και δύο εώς τριών επίσης σημαντικών μεταγραφικών αποκτημάτων, που θα δώσουν βάθος στο ρηχό ρόστερ. Περιμένοντας τα νέα αφηγήματα, ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη στον συμπαθέστατο Τζόλη και ομαλή ανασύνταξη μετά από το φιάσκο του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα.

ΥΓ1: Επειδή η μεταγραφή του Τζόλη από καιρό είχε σκηνοθετηθεί και θεωρούνταν αμετάκλιτη η απόφαση για την πώληση του, λογικό είναι σήμερα ο κόσμος να ρωτά: «Είχαν φροντίσει οι υπεύθυνοι πως και με ποιον παίκτη θα αναπληρώσουν το κενό του; Από ότι φαίνεται μάλλον όχι. Από εδώ και πέρα θα δούμε ανάλογες κινήσεις. Μία απόδειξη της έλλειψης για μια ακόμη φορά σοβαρού μεταγραφικού σχεδιασμού.

ΥΓ2: Για την ιστορία γράφουμε: Τσόλακ 3 εκατομμύρια ευρώ, Εσίτι 4 εκατομμύρια ευρώ, Μουργκ 2 εκατομμύρια ευρώ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.