«Σοβαρή η κατάσταση στη Γρανάδα, θα κάνει ροτέισον με ΠΑΟΚ ο Μαρτίνεθ»

Πέτρος Χαριζακλής28 Οκτωβρίου 2020

O ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Πέμπτη (29/10) την Γρανάδα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα ταξιδέψει την Τετάρτη (28/10) στην Ανδαλουσία με πτήση τσάρτερ, πηγαίνοντας ουσιαστικά στο «στόμα του λύκου» καθώς την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή υπήρξαν περίπου 16.000 κρούσματα και 94 θάνατοι.

Το Metrosport.gr μίλησε με έναν Ισπανό δημοσιογράφο, τον Λουίς Ρουίθ, που εργάζεται για το ahoragranada.com και για το ισπανικό ραδιόφωνο Cadena Ser και ασχολείται με την ομάδα της Γρανάδα. Ο Ρουίθ μας εξήγησε την κατάσταση στην πόλη της Ανδαλουσίας, την προετοιμασία της ισπανικής ομάδας για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, το πιθανό ροτέισον του Μαρτίνεθ αλλά και το σημείο-κλειδί για την ομάδα που θα πάρει τη νίκη το βράδυ της Πέμπτης.

-Λουίς, καλησπέρα. Πώς είναι τα πράγματα στη Γρανάδα με τον κορωνοϊό;

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη και σοβαρή. Οι αρχές έπρεπε να λάβουν περιορισμούς και στη μητροπολιτική περιοχή για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την πανδημία».

Η αστυνομία κάνει περιπολίες τη νύχτα καθώς στη Γρανάδα δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τις 11 (ώρα Ισπανίας)-Η φωτογραφία και το βίντεο που ακολουθεί είναι από το ahoragranada.com

-Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι εντός της ομάδας;

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι οπαδοί της Γρανάδα δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες επιτυχίες και το να φτάσει η ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι κάτι που ούτε οι πιο αισιόδοξοι θα μπορούσαν να φανταστούν πριν από λίγα χρόνια, όταν η ομάδα βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία. Μην ξεχνάμε ότι η Γρανάδα πριν από 14 χρόνια έπαιζε στην ισπανική τέταρτη κατηγορία».

-Πώς προετοιμάζεται η ισπανική ομάδα γι΄αυτό το παιχνίδι;

«Οι περιορισμοί που οφείλονται στον κορονωϊό αναγκάζουν το προσωπικό να ακολουθήσει ένα αυστηρό εκπαιδευτικό σχέδιο και πρωτόκολλο για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Η ομάδα έχει λίγες μέρες για να ξεκουραστεί μεταξύ των αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη».

-Πώς ο προπονητής θα αντιμετωπίσει τα παιχνίδια κάθε 3-4 ημέρες, θα κάνει την ροτέισον;

«Αυτή τη στιγμή πετυχαίνει το ροτέισον. Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος της περασμένης σεζόν στην Ισπανία, 11 παιχνίδια παίχτηκαν σε μόλις ένα μήνα και η ομάδα βίωσε αυτή τη φρενίτιδα των συνεχόμενων αγώνων και κατάφερε να προκριθεί στην Ευρώπη. Πιθανότατα ο Μαρτίνεθ θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος».

-Πώς αντιμετωπίζει η Γρανάδα τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο;

«Η Γρανάδα γνωρίζει ότι πρέπει να δουλέψει με ταπεινότητα για να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η PSV ή ο PAOK, τους δύο ισχυρότερους αντιπάλους του ομίλου καθώς είναι οι πιο έμπειρες στην Ευρώπη από την ίδια».

«Θα κάνει κάποιες αλλαγές η Γρανάδα, όλοι ξέρουν τον Ινγκασον»

-Πώς η διοίκηση της Γρανάδας θα σιγουρέψει την ασφάλεια του παιχνιδιού;

«Τα μέτρα και το πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρά στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, σε σημείο που μια περίπτωση κορωνοϊού μπορεί να κάνει τον σύλλογο να έχει μόνο μία επιλογή να αναστείλει έναν αγώνα μετά από δική του αίτηση. Η ευθύνη των παικτών είναι απόλυτα πάνω σε αυτό το σκεπτικό».

-Ποια είναι η πιθανή ενδεκάδα και τι σύστημα θα παίξει;

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι παίκτες όπως ο Μίγια (μέσος) θα επιστρέψουν στην αρχική ενδεκάδα, ο οποίος έπαιξε ένα υπέροχο παιχνίδι την περασμένη Πέμπτη εναντίον του PSV και στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Μολίνα αν ο Σολδάδο δεν τα καταφέρει λόγω κορωνοϊού. Στα άκρα της επίθεσης, όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστούν οι Πουέρτας και Μάτσις. Στο τέρμα θα είναι λογικά και πάλι ο Ρουί Σίλβα, η άμυνα θα είναι πιθανότατα η ίδια με τα δύο τελευταία παιχνίδια. Το πιο πιθανό σύστημα είναι 4-2-3-1».

-Ποια θα είναι τα βασικά σημεία που θα κρίνουν τον νικητή;

«Οι λεπτομέρειες. Οι αγώνες της Γρανάδα είναι παρόμοιοι τις τελευταίες εβδομάδες και οποιαδήποτε λεπτομέρεια μπορεί να την καταδικάσει ή να επηρεάσει την αντίπαλη ομάδα».

-Στη Γρανάδα ξεχωρίζουν κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ;

«Tον Ινγκασον, είναι ένας παίκτης που πριν 4 χρόνια έπαιξε στη Γρανάδα και τον γνωρίζουν οι οπαδοί και ο σύλλογος γενικότερα».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.