Φυτανίδης: «Θέλει υπομονή ο ΠΑΟΚ - Πιο εύκολα το Κύπελλο ο Άρης»

Metrosport Team20 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής, Σωκράτης Φυτανίδης, και μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει πιάσει πάτο, σχολίασε το τι πρέπει να αλλάξει, αναφέρθηκε στην καινούρια ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά και την προοπτική του Κυπέλλου για τον Αρη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί και ήρθε η ώρα ν παρθούν αποφάσεις. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Δεν υπάρχει οργάνωση, πλάνο και κάτι το οποίο να μεγαλώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορούμε να παράγουμε ποδοσφαιριστές, δύσκολα φεύγουν ποδοσφαιριστές για να πάνε στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έχουμε μπει σε ένα δρόμο που φαίνονται 2-3 ομάδες αν πάνε καλά στην Ευρώπη. Δεν έρχονται σκάουτερ να παρακολουθήσουν παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έρχονται παίκτες υψηλού επιπέδου».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα καινούρια, έχει επιλέξει να πάει σε ένα ρόστερ με νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάτι έχουν δει αυτοί που τους έχουν επιλέξει, αυτό που χρειάζεται χρόνο, δεν μπορεί να κριθεί σε ένα μήνα, σε ένα παιχνίδι, ούτε σε ένα αποκλεισμό. Δεν είναι όμως ο ΠΑΟΚ που περιμένει ο κόσμος του που περιμένει να πρωταγωνιστήσει. 

Σαν κίνηση είναι σωστή γιατί ο κύκλος της ομάδας έκλεισε και επέλεξε να πάει σε ένα πλάνο με νέους ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο αλλά χρειάζεται χρόνο. Πάντα χρειάζεται να κάνει υπομονή ο κόσμος, ο Σαββίδης ανέλαβε τις ευθύνες του, απέδωσε ευθύνες για το μέλλον, η κίνηση να μιλήσει έδειξε το στίγμα για το παρόν και έδειξε πως ρίχνει το βάρος στο θέμα του γηπέδου. Και η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια κινήθηκε έφτιαξε ένα γήπεδο και ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του και του κόσμου του. πρέπει να ξεκινήσουμε από τις υποδομές για να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον φετινό Αρη: «Δεν ξέρω αν μπορεί ο Αρης να πάρει το πρωτάθλημα, αν και έχει καλό ρόστερ και μπορεί να φτιάξει καλό σύνολο που θα φανεί στη συνέχεια της σεζόν. Με μια δυνατή έδρα μπορεί να κάνει κάτι καλό, δεν ξέρω αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά το Κύπελλο πολύ πιο εύκολα. Ο Μπούργος έχει τη δική του νοοτροπία και πρέπει να περάσει στον αγωνιστικό χώρο σε διάρκεια γιατί το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.