SOS… Γκαρσία και Κρέσπο!

Αρις Νικολάκης18 Μαΐου 2021

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Κι επειδή τόσα χρόνια, σε τούτο το μετερίζι, πιστεύουμε πως (εσάς) έχουμε φίλους… Καθιστούμε σαφέστατα, πως όταν λέμε: Προέχει ο τελικός, το εννοούμε! Έτσι με όλο τον σεβασμό στον Πάμπλο Γκαρσία κρατάμε, όσα ανέφερε προχθές. Και τα συζητάμε μετά τον Τελικό. Είπαμε: Αυτός προέχει…

Ενόψει αυτού λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη απώλεια. Ο Ίνγκι Ίνγκασαν, ένας από τους μετρημένου στα δάκτυλα του ενός χεριού παίκτες – «λίρα εκατό» εφέτος φωνάζει... «Απών»! Θεωρούμε πλήγμα για τον ΠΑΟΚ την απουσία του Ισλανδού.

Δε λέμε πως θα κρυφθεί ο ΠΑΟΚ πίσω από αυτήν τη σημαντικότατη απουσία. Αλίμονο. Λέμε πως είναι πλήγμα. Αγωνιστικό και ψυχολογικό.

Πλήγμα επίσης, θεωρούμε και την απαράδεκτη ήττα από τον Αστέρα. Αγωνιστικό και ψυχολογικό. Διαφορετική θα ήταν η ατμόσφαιρα μετά από νίκη προχθές στην Τούμπα. Διαφορετική ήταν μετά από την ήττα…

Δε θα πανηγύριζαν φυσικά, οι φίλοι του «δικέφαλου» την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αυτό έλειπε. Οι φίλοι ομάδων του επιπέδου του ΠΑΟΚ (επί Ιβάν Σαββίδη , τουλάχιστον) ουδέποτε πανηγυρίζουν την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Δεν τη θεωρούν δα και κάποια επιτυχία όταν ζουν κι αναπνέουν για την πρωτιά.

Πάμε όμως, πάλι στο Κύπελλο. Είπαμε: Ο Τελικός προέχει...

Η ουσία γι’ αυτόν εκφράσθηκε - με τον κάλλιστο τρόπο – από τον Χοσέ Κρέσπο: «Οι Τελικοί δεν είναι, για να παίζονται. Είναι, για να κερδίζονται»! Ο Ισπανός «κάπτεν» πέτυχε διάνα την ουσία του Τελικού με αυτήν την αναφορά του. Με τη μεγάλη προσδοκία των ΠΑΟΚτσήδων το δικό του πνεύμα να …επιφοιτήσει τους συμπαίκτες του.

Παρά τις δύο ήττες (και τα… περιθώρια για να στάξουν ουκ ολίγοι φαρμάκι!) στο φινάλε των πλέι οφ… Οι φίλοι του «δικέφαλου» αισιοδοξούν. Τούτο δε, καθώς θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ οφείλει κάτι να τούς αποδείξει κατακτώντας και πάλι, το Κύπελλο. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν οφείλει κάτι ανάλογα, να αποδείξει στους δικούς του φίλους.

Για να τονίσουμε και το ένα SOS …ρηθέν υπό του Χοσέ Κρέσπο: «Οι Τελικοί δεν είναι, για να παίζονται. Είναι, για να κερδίζονται»! Αρκεί βέβαια, να μην διαμορφώσει αποτέλεσμα η διαιτησία.

Και το άλλο SOS καθώς είπε κι ελάλησε σχετικά ο «Τσε»! «Θέλουμε έναν δίκαιο διαιτητή». Με κόντρα το… στραγάλι, ήτοι στημένο απέναντι σου… Δεν κερδίζει μία ομάδα, όσο κι ό, τι παίξει.

ΥΓ 1: Τα ανθρώπινα λάθη (εξ αιτίας ανικανότητας τους…) διαιτητών όπως ο Κορομηλάς κι ο Πουρσανίδης βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ελληνικού μπάσκετ. Κι όσοι …υποθάλπουν τέτοιους διαιτητές, την βλάπτουν σοβαρότερα!

ΥΓ 2: Δεν κατανοήσαμε το σκεπτικό του κόουτς του ΠΑΟΚ για τη μη υποβολή ένστασης στον αγώνα με την ΑΕΚ. Θολό είναι. Δεν είναι ξεκάθαρο…

ΥΓ 3: Το έχει πει (κι έχει γράψει…) ο μέγιστος Βασίλης Γκούμας. «Εάν οι Έλληνες διαιτητές ήταν Ιάπωνες, θα έκαναν χαρακίρι από ντροπή… Για όσα είδαν που ο κόσμος όλος δεν είδε»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.