Σόου ΠΑΟΚ σε σκηνοθεσία Πάμπλο Γκαρσία

Αρις Νικολάκης07 Νοεμβρίου 2020

Το 0-1 στο Α΄ ημίχρονο δεν τον σκότωσε. Ο Πάμπλο Γκαρσία τον έκανε δυνατότερο στην ανάπαυλα . Έτσι στο Β΄ ο «δικέφαλος» απογειώθηκε. Η Αϊντχόφεν τον έχασε από το βεληνεκές της. Κι η απίθανη πτήση του ΠΑΟΚ θάμπωσε την Ευρώπη.

Μέχρι το 45ο λεπτό δεν υπήρχε στην Τούμπα η γηπεδούχος ομάδα. Η απουσία της ανέδειξε την παρουσία της φιλοξενούμενης αλλά… Μόλις εμφανίσθηκε ο ΠΑΟΚ στο 46ο λεπτό, εξαφανίστηκε η Αϊντχόφεν.

Ο ΠΑΟΚ χθες στο Β΄ ημίχρονο θύμισε τον ΠΑΟΚ με Μπεσίκτας και Μπενφίκα! Πέταγε σπίθες στην επίθεση κι άναβε φωτιές. Τέσσερις φορές έκαψε την Αϊντχόφεν. Δίχως να απειληθεί στην άμυνα καθώς είχε κτίσει την απόλυτη κυριαρχία του με το σαρωτικό ξεκίνημα από τα αποδυτήρια.

Από τα αποδυτήρια; Ναι, από αποδυτήρια επειδή – εμείς θεωρούμε – πως άλλαξε ο ΠΑΟΚ. Και ψυχολογικά κι αγωνιστικά. Ψυχολογικά τον «έφτιαξε» η γλώσσα του προπονητή του. Αγωνιστικά το μυαλό του. Ο Πάμπλο Γκαρσία αντιλήφθηκε πως Ντιέγκο Μπίσεβαρ κι Αντόνιο Τσόλακ ήταν οι «αταίριαστοι» στην ολλανδική τακτική. Αποδείχθηκαν λαθεμένες επιλογές. Αναθεώρησε. Ξάφνιασε την Αϊντχόφεν με Κάρολ Σφιντέρσκι και Χρήστο Τζόλη κι έδωσε το σύνθημα: Let the show begin!

Ήταν απολαυστικός ο ΠΑΟΚ. Από το 46ο λεπτό και μέχρι τού τέλους της εκπληκτικής του παράστασης ήταν χάρμα ιδέσθαι. Με μηδέν τελικές μέχρι τότε έγραψε πέντε – έξι με τέσσερα γκολ. Και μπορεί να είχε απουσίες η ολλανδική ομάδα αλλά κι η ελληνική δεν ήταν γενικά, στα καλύτερα της. Η ελληνική ήταν κι είναι ακόμη, στην προσπάθεια να ξεπεράσει τις απώλειες του πρόσφατου παρελθόντος. Και να διαμορφώσει προοπτικές καλύτερου μέλλοντος. Κερδίζοντας κατ΄ αρχήν τις εντυπώσεις…

Και να συμφωνήσουμε, με όσους σπεύσουν, να μας εγκαλέσουν. Να ισχυρισθούν πως δεν είναι και μάγος ο Πάμπλο Γκαρσία, για να αλλάξει τον ΠΑΟΚ σε μία εβδομάδα. Να το δεχθούμε αλλά… Ποιος τον άλλαξε; Ε, Ποιος τον άλλαξε; Τούτο επειδή και με τον Παναιτωλικό και με την Αϊντχόφεν ο ΠΑΟΚ – στα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ήταν σαφώς αλλαγμένος. Ποιες είναι οι αλλαγές; Ο ρυθμός, η ταχύτητα και τα γκολ. Σε τρεις αγώνες, επτά γκολ!

Ναι, αρχή είναι ακόμη αλλά… Είναι καλή αρχή. Διαφωνείτε;

ΥΓ 1: Τι κρίμα; Να είναι άδεια η Τούμπα σε αυτήν την εκπληκτική παράσταση του ΠΑΟΚ σε σκηνοθεσία Πάμπλο Γκαρσία; Τι κρίμα να στερούνται οι ουρανοί της τις φωνές του κόσμου της ;

ΥΓ 2: Η ώρα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (κατά πως λέγαμε χθες) ήταν συνεπής στο ραντεβού της μαζί του. Αυτός δεν ήταν...

ΥΓ 3: Με 50% ελληνικής καταγωγής παίκτες τελείωσε ο ΠΑΟΚ τον αγώνα. Καιρός να αρχίσει μία νέα εποχή;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.