Συγκλονιστικό: Καρκινοπαθής θα τρέξει στον μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2021

Η Σόνια Τσεκίνη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95,5 και μίλησε για τη μάχη που δίνει με την ανίατη νόσο, για τη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο την ίδια ημέρα και την προπόνηση που έκανε στο μπαλκόνι του νοσοκομείου.

Αναλυτικά όσα είπε

Για τη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο: «Το πήρα απόφαση με τα κορίτσια που ήμασταν στο χειρουργείο και το ήθελαν πάρα πολύ, δίνοντάς τους χαρά με αυτή την μου την κίνηση. Δεν άφησαν την προπόνησή μου ποτέ και με τις χημοθεραπείες, παρότι ήταν δύσκολο. Και στο νοσοκομείο έκανα προπόνηση και πριν το χειρουργείο, έβγαινα στο μπαλκόνι του νοσοκομείου και έτρεχα 5 χιλιόμετρα.

Είναι αυτό που αγαπώ, είναι αυτό που μου έδινε δύναμη. Οι άλλοι έλεγαν και έλεγαν δες τι κάνει; Τους έδωσα δύναμη και οι γιατροί μου είπαν μπράβο Σόνια. 

Θέλω να συμμετέχω και στους δύο αγώνες, δεν το κάνω για το χρόνο και την πρωτιά, για να δώσω μήνυμα σε όσους υποφέρουν από κάθε ασθένεια, σε κάθε πρόβλημα που έχει κάθε σπίτι, να αντιμετωπίζουν με το χαμόγελο. Κάθε εμπόδιο να το περνάμε με χαρά και να μην έχουμε θυμό μέσα μας ούτε με τον εαυτό μας, ούτε με κανέναν. 

Στο μπαλκόνι του νοσοκομείου, μετά το χειρουργείο, με έβλεπαν από τα υπόλοιπα παράθυρα και μια γυναίκα μεγαλύτερη σε ηλικία έλεγε: "εγώ γιατί να κάθομαι ξάπλα δεν μπορώ;». Και της απάντησα εγώ: "μπορείς".

Μισή ώρα ανέβαινα κατέβαινα τα σκαλιά του νοσοκομείου με τα μπουκάλια από το χειρουργείο. Αργότερα ήρθε ο γιατρός στο δωμάτιο και είχα πάρει όλα τα κορίτσια κάτω μαζί μου και ρωτούσε που ήμασταν. 

Στον αγώνα θα έρθουν και τα κορίτσια που κάνουν ακόμα χειμιοθεραπείες για να δουν εμένα και θα το κάνω για τα κορίτσια.

Όταν πήγα στην Αθήνα για τρέξω στο Μαραθώνιο, μόλις μπήκα στο λεωφορείο όλοι οι αθλητές με αγκάλιασαν και νόμιζα πως είμαι στα σύννεφα. Σε όλους τους αγώνες που συμμετέχω το κάνω για να είμαι κοντά στους αθλητές, γιατί νιώθω καλά, αυτή είναι η ζωή μου, είμαι από τα 8 στα γήπεδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.