Σοκαριστικός αγώνας πυγμαχίας: Τον έβγαλε νοκ αουτ και κατέληξε σε τεχνητό κώμα

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2022

Ο Aidos Yerbossynuly βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από δυνατό χτύπημα που δέχτηκε σε αγώνα με τον Ντέιβιντ Μορέλ.Ο Καζάκος πυγμάχος χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε επέμβαση και πλέον είναι σε τεχνητό κώμα.

Δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης είναι και τα λόγια του βοηθού προπονητή, του Yerbossynuly, Emanuel Savoy, που ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για τον πυγμάχο. «Από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, δεν μπορούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες, αλλά ζητάμε από την πυγμαχική κοινότητα να τον έχει στις σκέψεις και τις προσευχές της».

Το χτύπημα που τον έθεσε νοκ άουτ

Οι Aidos Yerbossynuly και Ντέιβιντ Μορέλ αγωνίζονταν στην κατηγορία των μεσαίων βαρών, στο Premier Boxing Champions(PBC) στη Μινεάπολη, όταν ο Κουβανός μποξέρ στον 12ο γύρο, του κατάφερε δύο χτυπήματα, με το δεύτερο να είναι πιο δυνατό και έτσι έθεσε νοκ άουτ τον Καζάκο πυγμάχο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Yerbossynuly δέχεται τα χτυπήματα, πέφτει αρχικά και σηκώνεται με τη βοήθεια και του διαιτητή. Στη συνέχεια παραπατά και είναι έτοιμος να πέσει, και τότε δέχεται και τη βοήθεια του συναθλητή του. Ο Yerbossynuly παραμένει στο νοσοκομείο, σε τεχνητό κώμα και η κατάστασή του παρακολουθείται συνεχώς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.