Σοκ στην Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με 29χρονο που την κακοποιούσε σεξουαλικά

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία όπου αποκαλύφθηκε μία υπόθεση στην Τουρκία όπου ένας πατέρας πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με έναν 29χρονο που την κακοποιούσε καθημερινά. Η φρικτή υπόθεση αποκαλύφθηκε αφού πλέον η ίδια κατήγγειλε, το 2020, ό,τι της συνέβαινε.

Η τουρκική εφημερίδα «Bir Gun» αποκάλυψε ότι ο Γιουσούφ Ζιγιά Γκιουμουσέλ, που ήταν αρχηγός της ισλαμικής σέκτας «Ισμαïλαγά», αποφάσισε να παντρέψει την κόρη του σε ηλικία 6 ετών με έναν 29χρονο άντρα, με θρησκευτικό γάμο. Μάλιστα το κορίτσι γέννησε σε ηλικία 14 ετών. Η σύζυγος του ιμάμη με τον γάμο της κόρης της σε αυτή την ηλικία αλλά ο πατέρας της έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του νεαρού Καντίρ Ιστεκλί, όταν η γυναίκα του απουσίαζε από το σπίτι.

Η παθούσα υπέβαλλε μήνυση το 2020 καταγγέλλοντας την καθημερινή σεξουαλική της κακοποίηση κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας. Το έναυσμα δόθηκε όταν η κοπέλα άκουσε σε μία ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται.

Τότε ήταν που κατάλαβε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι- όπως το χαρακτήριζε ο σύζυγός της- αλλά ότι η ίδια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στη μήνυση που υπέβαλε κατέθεσε και φωτογραφίες από τον φερόμενο γάμο της, καθώς και φωτογραφίες με μώλωπες στο σώμα της και ηχογραφημένα ντοκουμέντα σχετικά με την κακοποίησή της. Όπως ανέφερε, οι σεξουαλικές επιθέσεις του άντρα της ήταν συνεχείς.

Το 2012 η -τότε- 14χρονη είχε πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας ανωμαλίας του κύκλου της. Εκεί ο γιατρός που την εξέτασε κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, η έρευνα σταμάτησε, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για δίωξη. Εντέλει, η εισαγγελία της Τουρκίας απεφάνθη ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα έχει διαπραχθεί επανειλημμένα παρόλο που ο άντρας που κατηγορείται για βιασμό και παντρεύτηκε την 6χρονη, είναι ελεύθερος.

Αν και το κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία ζήτησε να καταδικαστούν οι τρεις κατηγορούμενοι σε κάθειρξη τουλάχιστον 27 ετών, δεν συνελήφθη κανείς και η υπόθεση δεν προχώρησε μέχρι την αποκάλυψή της.

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία

Η αποκάλυψη της υπόθεσης από την εφημερίδα «Bir Gun» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία και στα social media. Οι φωτογραφίες του 6χρονου κοριτσιού με νυφικό κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες προκάλεσαν αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, για το θέμα τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα 

  «Παρακολουθούμε στενά τις ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης ότι ένα παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 6 ετών. Καταδικάζουμε την κακοποίηση παιδιών. Η κακοποίηση παιδιών είναι καταραμένο έγκλημα που δεν θα συγχωρεθεί ποτέ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ που πρόσθεσε ότι θα σταθούν στο πλευρό του θύματος. 

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι «όσοι κακοποίησαν σεξουαλικά το εξάχρονο παιδί θα πάθουν αυτό που τους αξίζει».

«Αυτό που έγινε σε ένα 6χρονο κοριτσάκι μας υπό την κάλυψη μιας θρησκευτικής κοινότητας είναι μια μεγάλη διαστροφή, κακοποίηση και ξεκάθαρος βιασμός. Θα προστατεύουμε πάντα τα παιδιά μας από όλα τα βρώμικα χέρια» ανέφερε η αρχηγός του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ.

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, είπε ότι πρόκειται για βιασμό, όχι για κακοποίηση παιδιών. Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η σεξουαλική επίθεση σε ένα εξάχρονο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Τέλος, η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Όγια Ερσόι, υπέβαλε σχετικό ερώτημα στον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και στα Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικογένειας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.