Σοκ στην Αργεντινή: Κατέρρευσε εν ώρα αγώνα ο Αλταμιράνο- Ποια η κατάσταση της υγείας του

Metrosport Team18 Μαρτίου 2024

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό και ειδικά στους λάτρεις του ποδοσφαίρου προκάλεσε το θέαμα της κατάρρευσης του Χιλιανού μεσοεπιθετικού της Εστουδιάντες Λα Πλάτα, Χαβιέρ Αλταμιράνο, στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Μπόκα Τζούνιορς. Ευτυχώς όμως το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν ήρθε να κατευνάσει την ανησυχία όλων. 


Το ρολόι του γηπέδου είχε φτάσει να μετράει μέχρι το 27ο λεπτό και με το σκορ να παραμένει στο 0-0, όταν ο Χαβιέρ Αλταμιράνο (24 ετών, μεσοεπιθετικός) σωριάστηκε -χωρίς να έχει προηγηθεί επαφή- στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, άπαντες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου πάγωσαν, ζητώντας όμως την άμεση είσοδο των γιατρώ. Ευτυχώς ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής διακομίσθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της περιοχής, στο Ιατρικό Ινστιτούτο Πλατένσε, με τις ευχές όλων να αναρρώσει γρήγορα και να μην έχει υποστεί σοβαρή βλάβη.

Μάλιστα, μετά από αυτό το σοκαριστικό περιστατικό διεκόπη και η αναμέτρηση, με τον Έντισον Καβάνι να είναι ο πρώτος που αιτήθηκε κάτι τέτοιο, με το κοινό να τον αποδοκιμάζει εντόνως.

Τα πρώτα «νέα» για την κατάσταση της υγείας του

Η Εστουδιάντες Λα Πλάτα με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο Αλταμιρανό βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και παρακολουθείται, ωστόσο πρέπει να υποβληθεί και σε νέες εξετάσεις.

«Η ζωή είναι σημαντικότερη από ένα άθλημα ή από έναν αγώνα και σε περιπτώσεις σαν αυτή οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα. Ποδοσφαιριστές έκλαιγαν στα αποδυτήρια, ο Χαβιέρ είναι ένα παιδί που όλοι αγαπούν. Έπρεπε να δείξουμε αλληλεγγύη. Ήμασταν σε απόγνωση, κλαίγαμε, πρέπει να είμαστε στο πλευρό του και να τον υποστηρίξουμε σαν οικογένεια. Όταν κάποιος από εμάς δεν είναι καλά, πρέπει να είμαστε στο πλευρό του. Ευχαριστούμε τους γιατρούς της Μπόκα και όλη την ομάδα για την υποστήριξή της». ήταν τα λόγια του προπονητή της Εστουδιάντες Λα Πλάτα, Εντουάρντο Ντομίνγκες.

Ένας από τους πρώτους που ζήτησαν τη διακοπή της αναμέτρησης ήταν ο Έντισον Καβάνι, ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μπόκα ο οποίος δέχθηκε ύβρεις από το κοινό και ζήτησε σιωπή και σεβασμό για τον Αλταμιράνο. Οι οπαδοί της Εστουδιάντες συνέχισαν να τον βρίζουν, ωστόσο ο Καβάνι αποθεώνεται για τη συνολική του συμπεριφορά σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.