Προκαλούν και προετοιμάζονται με δικαστές – εκδικητές

Δημήτρης Μπούζας16 Ιουλίου 2020

Η θηριώδης προπαγάνδα του λιμανιού ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες φοβερής πίεσης, με έναν πονηρό ψυχολογικό εκβιασμό στους τακτικούς δικαστές που θα επιλεγούν για να εκδικάσουν την έφεση, μετά από την απόφαση – κόλαφο του CAS. Άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη και νέα βάναυση πρόκληση από τον Κούγια ο οποίος προεξοφλεί και τις εξελίξεις.

Ξεκινώ με το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» της εφημερίδας «ΝΕΑ», ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη: «Βιασμός της δικαιοσύνης. Εξώθησαν αθλητικούς δικαστές σε παραίτηση». Συνεχίζω με τους τίτλους του ρεπορτάζ το οποίο φιλοξενείται στο αθλητικό της έντυπο «ΟΜΑΔΑ»: «Αθλητική δικαιοσύνη: Ο ΠΑΟΚ δικάζει τους δικαστές», «οι πιέσεις του ΠΑΟΚ εξώθησαν σε παραίτηση δύο δικαστές της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. 

Βόμβες του Αλέξη Κούγια». Θεωρώ σημαντικό και χρήσιμο να αρχίσουμε από αυτές τις «βόμβες» του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, έγκριτου νομικού, αλλά συγχρόνως και γραφικού γυρολόγου ποδοσφαιροπαράγοντα του οποίου οι συμπεριφορές και οι απόψεις στο συγκεκριμένο χώρο ούτε αιφνιδιάζουν, αλλά ούτε και τις παίρνει κανείς στα σοβαρά, από τη στιγμή που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αυτοακυρώνονται και αλληλογρονθοκοπούνται. Χαρακτηριστική περίπτωση το γεγονός ότι σήμερα ο ίδιος αποτελεί τον ένθερμο υποστηρικτή ενός παράγοντα, τον οποίο θεωρούσε καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ο τελευταίος βέβαια ανταποδίδοντας την φιλοφρόνηση τότε τον αποκαλούσε σκουπίδι. Αυτό τα λέει όλα. Δήλωσε τα εξής λοιπόν χθες στα «ΝΕΑ» προφανώς σε μια προσπάθεια του να στηρίξει τη νέα επιχείρηση του ισοπεδωμένου ηθικά (γιατί όχι και αγωνιστικά) Ολυμπιακού, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ενόψει της εκδίκασης της έφεσης. «Αυτό που κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους τα διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ και τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ θα τα πληρώσει ο ΠΑΟΚ διαχρονικά και στο μέλλον, γιατί αυτού του είδους οι συμπεριφορές, εφόσον τις ανέχεται η οικογένεια Σαββίδη, δείχνουν τόσο την ποιότητα των ιδιοκτητών αλλά και την άποψη τους για το πως λειτουργεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ούτε εκτελούνται δικαστές φυσικά και ηθικά, ούτε στέλνονται εξορία όταν τιμούν τον όρκο τους και κάνουν το καθήκον τους». 

Τάδε έφη ο Αλέξης Κούγιας – συμπληρώνει – ο συντάκτης του περιβόητου άρθρου υπενθυμίζοντας (!) στους αναγνώστες του ότι οι δύο τακτικοί δικαστές Φιλόπουλος και Βρυώνης έφυγαν για να μην γίνουν βορά στο σαρκοφάγο κοινό της ποδοσφαιρικής ζούγκλας! Οι συστρατευμένες κι ενορχηστρωμένες επιθέσεις στο πλάνο της νέας επιχείρησης – σκευωρίας – δημιουργίας ειδικών συνθηκών ενόψει της εκδίκασης της έφεσης του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, που με διαρκείς παρόμοιες παρεμβάσεις του προσπάθησε αλλά μάταια να στηρίξει την αποτελεσματικότητα της αμαρτωλής επιτροπής Αυγενάκη, η οποία κατέρρευσε στη Λωζάνη, «ξεφεύγουν» απροσχημάτιστα και προκλητικά δημιουργώντας σοβαρό ηθικό θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα ο επίσημος ΠΑΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν αναπάντητες αυτές οι προσβλητικές αναφορές και μεγαλοστομίες που αφορούν τόσο το σύλλογο όσο και τον ηγέτη του. 

Σχετικά με τις απόψεις του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ «περί κράτους δικαίου» στην πατρίδα μας τον ενημερώνουμε ότι οι Έλληνες έχουν σχηματίσει την άποψη τους. Δεν χρειάζονται την δική του συμβουλή. Ο υπαινιγμός όμως που αφορά την «ποιότητα» της οικογένειας Σαββίδη – άσχετα αν χρησιμοποιεί δίπλα του το κουτοπόνηρο εφόσον – καλό θα ήταν να τον είχε αποφύγει κι αυτός ξέρει πολύ καλά για ποιο λόγο. Εν πάση περιπτώσει εμείς τον κρίνουμε σαν ποδοσφαιρικό παράγοντα. Άλλωστε και να θέλαμε να πούμε δυο κουβέντες παραπάνω, όχι βέβαια προσβλητικές, δεν θα το επιχειρούσαμε γιατί ο ίδιος έχει φροντίσει να μην επιτρέπει κάτι τέτοιο σε κανέναν, απειλώντας άμεσα με προσφυγές και θηριώδεις αποζημιώσεις. Έξυπνη, νόμιμη, αλλά όχι λεβέντικη τακτική.

Πάμε όμως στον ακριβή στόχο της νέας συνωμοτικής και αποπροσανατολιστικής επιχείρησης, να παρουσιαστούν δηλαδή σαν θύματα του ΠΑΟΚ οι δύο τακτικοί δικαστές που παραιτήθηκαν λογικά και ηθικά λόγω της συντριπτικής απόφασης του CAS. Αλήθεια βρε άσχετοι ο ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να σχίσει ούτε ένα πρόστιμο τροχαίας παράβασης κι έχει χάσει όλες τις δικαστικές υποθέσεις του στην ΕΠΟ έχει τέτοια δύναμη; Αλλού όμως είναι η δουλειά κι άλλος είναι ο στόχος σας. 

Έρχεστε εσείς σαν υπερασπιστές των Ελλήνων δικαστών προφανώς για να δώσετε «κίνητρα» στους αντικαταστάτες τους. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Κίνητρα συναδελφικής αποκατάστασης και σε αυτούς που θα επιλέγουν να τους διαδεχθούν. Θα το λέγαμε ευθαρσώς ότι εσείς με όλο αυτόν τον θόρυβο που διακινείται, δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να επιχειρείτε ένα ιδιαίτερα πονηρό μπούλινγκ σε όσους θα εκδικάσουν την έφεση. Διάχυτος ο ψυχολογικός εκβιασμός και οι σχετικές προειδοποιήσεις που διακινούνται ελεύθερα μέσα από μια βρώμικη προπαγάνδα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία πρόσβαση και ούτε τη δυνατότητα για το οποιοδήποτε μπούλινγκ. Ενώ εσείς; Το έχετε αποδείξει άπειρες φορές ότι είστε ικανοί να πετύχετε τα πάντα. 

Μιλάνε από μόνα τους τα απαλλακτικά βουλεύματα για τα αφεντικά σας, με πρόσφατο και τελευταίο εκείνο που αφορούσε τα «στημένα». Ας μην αναφερθούμε σε ονόματα. Μετά το ναυάγιο της αμαρτωλής επιτροπής Αυγενάκη έρχεστε τώρα για να στήσετε στα γρήγορα μια νέα συνωμοσία. Είναι φανερό ότι επιζητείτε με πάθος αλλά και με απόγνωση ένα είδος ρεβάνς. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θα θελήσουν να εκτεθούν για μια ακόμη φορά να σας κάνουν το κέφι. Η κοινή γνώμη σας βλέπει, όπως βλέπει και όλους αυτούς που τόσο χρόνια σας κρατάνε όρθιους, ανέγγιχτους και απυρόβλητους. Κλείνοντας νομίζουμε ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση στα όσα χθες προσβλητικά και συκοφαντικά φιλοξενήθηκαν στα «ΝΕΑ».

ΥΓ1: Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ στο σημερινό καθοριστικό παιχνίδι του με την ΑΕΚ. Η ομάδα παίζει για δύο αποτελέσματα. Η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι και εφικτή και προσβάσιμη.

ΥΓ2: Αλήθεια τι είδους ασυλία απολαμβάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος βολτάριζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Δεν είναι τιμωρημένος; Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τι έχει να πει;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.