ΣΟΚ-Η ναυτιλία θρηνεί τον αιφνίδιο θάνατο της Μαρίας Τσάκου

Metrosport Team29 Απριλίου 2021

Σε ηλικία 49 ετών «έφυγε» από τη ζωή η Μαρία Τσάκου, κόρη του Ηλία Τσάκου, αδελφού του  εφοπλιστή και επιχειρηματία Παναγιώτη Τσάκου.

Η Μαρία Τσάκου είχε ισχυρούς δεσμούς με τα Καρδάμυλα της Χίου απ’ όπου κατάγονταν, ενώ παντρεύτηκε τον συμπατριώτη της καπετάνιο του εμπορικού ναυτικού, Μιχάλη Κουιμάνη.

Μετά τις σπουδές νομικής στο Λονδίνο, από το 1994 άρχισε να εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, με εξειδίκευση τη χρηματοδότηση, τις συμβάσεις, τα ναυτικά ατυχήματα και τις απαιτήσεις από και κατά τρίτων και τις ναυτασφαλίσεις. Υπήρξε ειδική γραμματέας του ΔΣ της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) καθώς και μέλος του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», ενώ υπήρξε υποψήφια βουλευτής με τη Δράση και το Ποτάμι.

Το 2012 ίδρυσε μαζί με τον συγγραφέα Κυριάκο Αθανασιάδη τον Amagi, ένα ξεχωριστό ραδιόφωνο που πρωτοεξέπεμψε δοκιμαστικά στις 31 Αυγούστου και «επίσημα» στις 15 Οκτωβρίου. Ως πολιτικός, πολιτιστικός και μουσικός διαδικτυακός σταθμός ο Amagi είχε την έδρα του στην Αθήνα αλλά και στούντιο στη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο είχε πει: «Ο Αmagi τάσσεται με έμφαση ενάντια στον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό, το σεξισμό και την πολιτική βία. Αμάγκι σημαίνει ελευθερία».

«Μικρή ήθελα να γίνω καπετάνισσα»

Σε συνέντευξή της στο mononews είχε πει: «Μικρή ήθελα να γίνω καπετάνισσα. Είμαστε από τη Χίο και εκεί η αγάπη για τη θάλασσα είναι δεδομένη. Ο πατέρας μου ήταν μηχανικός πλοίων κι από μικρή, τόσο με τον πατέρα μου όσο με τον αδερφό του, τον θείο μου Παναγιώτη Τσάκο, ανέβαινα στα ποντοπόρα πλοία και οι μνήμες αυτές με έδεσαν βαθιά μαζί τους. Η λάντζα, η ανεμόσκαλα, το τεράστιο μέγεθος, οι μυρωδιές, οι άνθρωποι, μου δημιουργούσαν δέος, είχαν ένα μυστήριο, προκαλούσαν έντονα συναισθήματα. Μεγάλωσα με φοβερό σεβασμό για το πλοίο και τους ανθρώπους του».

Πηγή: politischios.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.