Σμυρνιώτης: «Θέλουμε οι νεαροί της Φορτζ να παίξουν στην Ελλάδα, επιθυμία να επιστρέψει στο Τορόντο ο Τζιοβίνκο»

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο διευθυντής της καναδέζικης Φορτζ, Κώστας Σμυρνιώτης, και μίλησε για το πρότζεκτ που «τρέχει» μαζί με τον αδερφό του στην ομάδα από την πόλη Χάμιλτον, την πρωτιά στο πρωτάθλημα, την προσπάθεια για ανάδειξη νέων παικτών, σημείωσε πως οι ομογενείς στην περιοχή έχουν μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα ενώ τέλος σχολίασε και τις πιθανότητες να επιστρέψει ο Τζιοβίνκο στην Τορόντο που αγωνίζεται στο MLS.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Εχουμε πολλές επιτυχίες στις πρώτες τρεις χρονιές του πρωταθλήματος, είναι καινούριο το πρότζεκτ. Για πολλά χρόνια δεν υπήρχε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οσο δεν υπήρχε πρωτάθλημα, 1-2 ομάδες συμμετείχαν στο MLS. Το πλάνο για την ομάδα ξεκίνησε το 2015, είχαμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Βόρειας Αμερικής και οδηγούσαμε παίκτες στο MLS ή ακόμη και στην Ευρώπη. Εμείς γεννηθήκαμε εδώ με τον αδερφό μου, επειδή εδώ στον Καναδά δεν υπήρχε επαγγελματικό ποδόσφαιρο και παρακολουθούσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 2003 ο αδερφός μου ο Μπάμπης ήταν στην ακαδημία του Ολυμπιακού. 

Η ευθύνη η δική μου δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα, είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών, το τμήμα σκάουτινγκ. Υπάρχουν αρκετές χώρες που στέλναμε παίκτες και προπονητές για να εκπαιδευτούν και να μάθουν πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ της Λιλ ξεκίνησε από ακαδημίες του Καναδά. Είμαστε μία από τις 2-3 καλύτερες ακαδημίες στον Καναδά και προσπαθούμε να προωθήσουμε και αναπτύξουμε ταλαντούχους παίκτες. Το πρόβλημα στον Καναδά είναι πως έχουμε ένα μεγαθήριο δίπλα μας, τις ΗΠΑ και όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα είναι εκεί».

Για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, οπότε αν πούμε σε κάποιο παιδί πως υπάρχει ευκαιρία για να παίξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τότε σίγουρα θα θέλει να πάει. Και όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Τζιοβίνκο: «To ήξερα πως είχε ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, ο παίκτης έχει μεγάλη αγάπη για το Τορόντο είχε και σπίτι εδώ. Υπάρχει μια μεγάλη θέληση και από τον παίκτη να γυρίσει στο Τορόντο, αυτά γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Φαίνεται πως θα καταλήξει εκεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.