Σμαράγδα Καρύδη: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά...»

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2021

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε για την σωρεία καταγγελιών περί παρενοχλήσεων αλλά και λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Σε ανάρτηση στο Facebook, η γνωστή ηθοποιός σημείωσε μεταξύ άλλων πως εκείνη μπορεί να μη βίωσε κάποια τραυματική εμπειρία αλλά «στηρίζω με όλη μου τη ψυχή τις γυναίκες και τα αγόρια που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης», προσθέτοντας ωστόσο πως «Απ' την άλλη δε μπορώ ούτε να χαρώ για την καταστροφή και των αφανισμό των άλλων. Καταλαβαίνω ότι δε γινόταν αλλιώς και θλίβομαι πολύ για αυτούς. Λυπάμαι. Αυτό μόνο νιώθω. Λύπη. Και αμηχανία». «Με κάποιους συναντηθήκαμε, με κάποιους πορευτήκαμε παράλληλα κι άλλους τους θαύμασα για τη δουλειά τους. Όμως το ότι ας πούμε εγώ είχα με κάποιον μια πολύ καλή συνεργασία, δεν με κάνει να αμφισβητώ έναν άλλον άνθρωπο που πέρασε μαρτυρικά κοντά του. Απλώς δε μπορώ ούτε θέλω να βγω στον λιθοβολισμό της πλατείας να ρίξω κι εγώ μια πέτρα. Είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς μου είναι ξένο. Μπορώ μόνο να στέκομαι με δέος στην ώρα τη σκληρή του καθενός», πρόσθεσε. 

Η Σμαράγδα Καρύδη παρακάλεσε επίσης «όσους αναφέρονται ανωνύμως σε περιστατικά που μας παρουσιάζουν όλους λες ζούμε στο "120 μέρες στα Σόδομα" με όργια, ναρκωτικά και παρανοϊκές συμπεριφορές να σταματήσουν να το κάνουν. Είναι τεράστιο ψέμα και κάνει μεγάλο κακό. Οταν φωνάζουμε όλοι μαζί δε θα ακουστούν αυτοί που πραγματικά πρέπει ν' ακουστούν. Και δε θα υπάρξει δικαιοσύνη», σημείωσε. 

Αναλυτικά ολόκληρη η δημοσίευση της: 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.