Mundobasket 2023: Η Σλοβενία άφησε εκτός την Αυστραλία- Ροντέο ο 1ος όμιλος

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2023

'Ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Μουντομπασκετ, Αυστραλία, έμεινε εκτός της διοργάνωσης απο την Σλοβενία καθώς ηττήθηκε απο την ομάδα του Λουκα Ντοντσιτς σήμερα με

Η Αυστραλία είχε ρεκόρ 2-1 και ηθέλε δυο νίκες με Σλοβενία και Γεωργά για να προκριθούν. Η Σλοβενία μετα την νίκη της Γερμανίας επι της Γεωργιας σήμερα το μεσημέρι και εγινε η πρώτη ομάδα του ομίλου που πέρασε με ρεκόρ 4-0 ηθέλε νίκη για να τη ακολουθήσει στα προημιτελικά. Θα διασταυρωθούν στον ομιλο με Καναδά, Ισπανία, Βραζιλία και Λενονια .

Ο αγωνας:

Οι Αυστραλοί ξεκίνησαν πολύ καλα την αναμέτρηση και βρέθηκαν να προηγούνται με 5-0. Ωστόσο παρα τις δίπλες παγίδες σε πολλά σημαία του γηπέδου στον Λουκα Ντοντσιτς βρήκε ρυθμο στην επίθεση και πηρέ σιγά σιγά διαφορά Κοντα στους 10 πόντους στην πρώτη περίοδο. (25-17 στο 10').Με την ιδια ροη συνέχισε και στην δεύτερη περίοδο χωρίς ο Πατι Μιλς να εχει ρυθμο στην επίθεση δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τους Σλοβένους στο σκορ και βρέθηκε σε διψήφια νούμερα η διαφορά (34-20 στο 24').

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε για την Αυστραλία πισω στο σκορ με 9 πόντους. Η Σλοβενία εχοντας 12/15 δίποντα εως εκείνη την στιγμή και τον Τομπει να κανει πολύ καλή δουλειά κατω απο την ρακέτα συνέχισε της διψήφιες διάφορες .Στο τέλος του δεκάλεπτου με συνεχόμενα τριποντά οι Αυστραλοί μείωσαν στους 4 (66-62).

Η τέταρτη περίοδος βρήκε το Τομπει να μην βρίσκει αντίπαλο κοντρά στην γραμμή των ψηλών της Αυστραλίας και ξεφευγε ξανα η διαφορά πανω απο τους 10 πόντους (81-66 στο 37'). Δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο τέλος αποκλείστηκαν απο την συνέχεια της διοργάνωσης μαζί με την Γεωργια που θα αγωνιστούν για τις θεσεισ 16-32 .

Ο Μάικ Τόμπι, ο οποίος πέτυχε νταμπλ - νταμπλ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Λούκα Ντοντσιτς έκανε και εκείνος πολύ καλό παιχνίδι, σκοράροντας, 20 πόντους, μαζεύοντας 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6 ασίστ ήταν οι καλύτεροι παιχτες του αγωνα.

Το Πουέρτο Ρικο εκανε την έκπληξη και κέρδισε την Δομινικανή Δημοκρατία αυξάνοντας τις πιθανότητες για συμμετοχή στα προημιτελικά .Οποίες ομάδες κερδίσουν την Κυριακή στους αγωνες Σερβια-Δομινικανη Δημοκρατία και Ιταλία- Πουέρτο Ρικο θα μπουνε στα προημιτελικά.

Ο αγωνας: 

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νοθρα στην πρώτη περίοδο καθώς ήταν αστοχίες στα σουτ .Με καλύτερο ρυθμο στην επίθεση το Πουέρτο Ρικο κατάφερέ να προηγηθεί με 17-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου .Στην δεύτερη περίοδο το Πουέρτο Ρικο αύξησε τον ρυθμο στην άμυνα και στην επίθεση και βρέθηκε μπσοστα στο σκορ με 25-15 πηρέ πρώτη φορα διψήφια διαφορά .Ο αγωνες πηρέ μεγάλη ένταση στο τέλος του πρώτου ημιχρονίου καθώς και οι δυο ομάδες σκοράραν σχεδόν σε κάθε επίθεση .Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-45.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με με τον ιδιο ρυθμο εχοντας την Δομινικανή Δημοκρατία μπσοστα με βραχεία κεφαλι με (57-50_0 στο σημείο που ο Αντόνι Τζόουνς βρήκε ρυθμο στην επίθεση ήταν συνεχως μπσοστα στο προβάδισμα δίχως να το αφήσει εως το τέλος του αγωνα .Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε στον πόντο (74-72) και όλα έδειχναν πως θα πάμε σε μεγάλο φινάλε. Στο τέλος το Πουέρτο Ρικο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 95-98 με τρίποντο στα 40' πριν απο την λήξη και καθόρισε τον αγωνα . 

Ο Κάρλ Άντονι Τάουνς έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει αλώβητη την ομάδα, μετρώντας 39 πόντους (9/16 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 9/9 βολές) και 10 ριμπάουντ, όμως ο παρολίγον τριπλός Τρεμόντ Γουέτερς, που έκλεισε τον αγώνα με 37 πόντους (4/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 8/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα και 5 λάθη ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε και πήρε τον τίτλο του MVP.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.