SL2-FL: Σε μια κλωστή τα πρωταθλήματα, δύσκολη η επανεκκίνηση

Metrosport Team10 Μαΐου 2020

Θολό συνεχίζει να παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά το μέλλον του φετινού Πρωταθλήματος της Super League 2. Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο αίτημα των ομάδων για έναρξη ατομικών προπονήσεων αντί να ξεδιαλύνει την κατάσταση ενέτεινε ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα και τον προβληματισμό. Κι αυτό γιατί έγινε σε όλους κατανοητό πως η επιστροφή στις προπονήσεις συνοδεύεται από συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις, για τις οποίες εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον οι ομάδες της Super League 2 μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι τα απαιτούμενα τεστ κορωνοϊού και το κόστος τους, το οποίο θεωρείται απαγορευτικό για τις ομάδες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Οι ΠΑΕ της Super League 2 εκτιμάται πως θα ζητήσουν πρόσθετη ενίσχυση από την Πολιτεία προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κόστος τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα βρουν ανταπόκριση. Υπό τέτοιες συνθήκες, ασφαλώς, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για συνέχιση του Πρωταθλήματος και η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα που περνά οι πιθανότητες οριστικής διακοπής κερδίζουν έδαφος.

Ίδια και απαράλλακτη είναι η κατάσταση και στη Football League. Σκέψη για επιστροφή προπονήσεων υπό την παρούσα μορφή των ολιγομελών γκρουπ φυσικά δεν υπάρχει, και η πλειοψηφία των ομάδων στρέφει ήδη το βλέμμα της στην επόμενη μέρα, ζητώντας αναδιάρθρωση. Μια αναδιάρθρωση, η οποία με δεδομένη την κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί τόσο στη Super League 2 όσο και στη Football League φαντάζει μάλλον ως αναπόφευκτη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.