SL2-FL: Διπλός προβληματισμός, στάση αναμονής και... working group

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Έντονος προβληματισμός εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (23/4) τηλεδιάσκεψης του διοικητικού συμβουλίου των Super League 2 και Football League αναφορικά με το μέλλον των φετινών πρωταθλημάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για το ενδεχόμενο πιθανής συνέχισης βάζοντας στο τραπέζι δύο σημαντικούς παράγοντες, τον οικονομικό, αλλά και το ζήτημα της υγείας. Συγκεκριμένη απόφαση δεν ελήφθη, αφού εκκρεμεί και η ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού. Το κλίμα, πάντως, μεταξύ της πλειοψηφίας των ομάδων είναι ξεκάθαρα υπέρ της οριστικής διακοπής των Πρωταθλημάτων.

Ομάδα εργασίας για την οικονομική αποτίμηση

Ακολουθώντας το αντίστοιχο μοντέλο της Super League, η διοργανώτρια των δύο μικρότερων επαγγελματικών πρωταθλημάτων αποφάσισε στη σύσταση ενός άτυπου working group, το οποίο θα ερευνήσει τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊού. Η ειδική ομάδα εργασίας θα είναι επταμελής και θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο και θα μετέχουν ακόμα οι Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Αντώνης Ροκάκης (Χανιά), Κώστας Κολοκυθάς (Λεβαδειακός) και από τη Football League, που μετέχει στο δ.σ. με τρεις εκπροσώπους οι Ηλίας Αϊβάζογλου (Τρίκαλα) και Μιχάλης Χατζηνικήτας (Ιάλυσος). Η ομάδα εργασίας θα αναλάβει να διεξάγει συζητήσεις με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την ΕΠΟ αλλά και τον ΠΣΑΠ για το ζήτημα των συμβολαίων.

Η προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση

Να σημειωθεί πως δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης. Θεωρείται, πάντως, ως δεδομένο πως προϋπόθεση της Λίγκας να μπει σε διαδικασία συζητήσεων για ένα οποιοδήποτε πλάνο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την οικονομική στήριξη των ομάδων. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων αναμένεται νέα τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.