SL2: Δικαίωση για την Ζάκυνθο από την UEFA!

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2021

Νέες εξελίξεις για την ομάδα της Ζακύνθου, καθώς η UEFA απάντησε θετικά στο αίτημα της ομάδας από την Super League 2, και το αν μπορούν οι  ερασιτέχνες παίκτες να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαια.

Η Διεθνής Ομοσπονδία μετά από παρέμβαση της Ζακύνθου και όχι της ΕΠΟ, μελέτησε τον φάκελο που είχε προσκομίσει η ομάδα του Ιονίου και μέσα σε πολύ γρήγορο χρόνο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απάντησε θετικά στο αίτημα της ομάδας, όπως αναφέρει το ioniansports.

Η FIFA απαντά, ότι η Ζάκυνθος από την στιγμή που έχουν κλείσει οι μεταγραφικές περίοδοι του καλοκαιριού στις 31/8, μπορεί να κάνει οποιαδήποτε μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών της και να τους μετατρέψει σε επαγγελματίες, αφού αυτή η περίπτωση δεν θεωρείται μεταγραφή για την FIFΑ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.