Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Θα γίνει; Οι λοιμωξιολόγοι λένε «όχι»!

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2021

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος, Σκουτέλης, μιλώντας στο OPEN TV, αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και το τι θα γίνει με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τόνισε ότι αν γίνει, σημαίνει πως δεν έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας.

«Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, το θέμα είναι αν μπορούν να εφαρμόζονται στην εκάστοτε χώρα. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που βασίζεται στον τουρισμό δεν μπορεί να εφαρμόσει μέτρα Σιγκαπούρης. Πρέπει να μειωθεί η διασπορά, να έρχεται ο τουρίστας κανονικά στην χώρα μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα στραγγαλιστεί η οικονομία μας», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο για να προσθέσει: «Ο ιός μένει επειδή δεν εφαρμόζονται σωστά τα μέτρα. Στο 60% είμαστε σε ποσοστό εμβολιασμού, όμως δεν πετύχαμε το 80% που θέλαμε για να δημιουργηθεί το τείχος της ανοσίας. 

Τα προβλήματα που βλέπουμε τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι τα ίδια με την περσινή χρονιά για δυο λόγους. Πρώτον έχουμε τους εμβολιασμούς και δεύτερον τα τεστ που κάνουν οι πολίτες. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα περσινά λάθη. Ο καθένας που κάνει τις επιλογές να είναι έτοιμος και για τις συνέπειες. Αν για λόγους που δεν έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία κάνουμε πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουμε, όπως η παρέλαση, τότε νομίζω πως δεν πάμε καλά. Δεν διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Ξέρουμε το πρόβλημα, βλέπουμε να έρχεται και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Τα τοπικά lockdown εξαρτώνται πλέον άμεσα από το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της κάθε περιοχής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.