Σκουρτόπουλος: «Η κριτική δεν ενοχλεί, έγινε ένα βήμα μπροστά»

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2020

Για την εικόνα της Εθνικής ομάδας, την απουσία των παικτών της Ευρωλίγκα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ, Θανάσης Σκουρτόπουλος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα κακό παράθυρο. Τα προβλήματα τραυματισμών και αρρώστιας περιόρισαν τις επιλογές μας. Θέλουμε να βάλουμε νέα παιδιά με πρόγραμμα και με χρόνο για να παίξουν. Έτσι όπως έγινε ξαφνικά δεν ήταν καλό. Υπάρχει και πίεση από τον κόσμο και δημιουργεί ανασταλτικά. Ήμασταν μια νέα ομάδα. Οι τρεις ημέρες δεν ήταν αρκετές για να έχουμε τον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας.

 Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πια είναι η Λετονία. Έξι από τους επτά παίκτες τους είναι σε πρώτη ομάδα και έχουν καλούς αριθμούς. Πρέπει άμεσα να στηθεί μια ομάδα που θα δώσει χρονικό περιθώριο στα παιδιά που θα επιλεχθούν για να εξελιχθούν και σε κάποια χρόνια να έχεις μια δυνατή ομάδα. Πήραμε την άμεση εικόνα και όχι την φυσιολογική. 

Δεν ενοχλεί η κριτική. Το περιβάλλον της Εθνικής είναι ασφαλές. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει κάτι με το παραμικρό. Τα παιδιά έχουν κάνει τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Οι ήττες μας είναι όταν έχουμε πολλά προβλήματα. Θεωρούμε ότι έγινε ένα βήμα μπροστά και πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι ώστε να είμαστε πιο δυνατοί».

Για απουσία παικτών της Ευρωλίγκα και δήλωση Αταμάν: «Οφείλω να του δώσω συγχαρητήρια γιατί είπε την αλήθεια. Η Ευρωλίγκα θα μπορούσε να λειτουργήσει με το καλεντάρι αυτό. Τα παράθυρα είναι επιτυχημένα. Η άρνηση αυτή στερεί παίκτες από εθνικές. Τα παιδιά της ευρωλίγκας θα μπορούσαν να έχουν χώρο και χρόνο για τις εθνικές».

Για Αντετοκούνμπο:«Το ελληνικό μπάσκετ έχει την τύχη να έχει στο ρόστερ του τον κορυφαίο παίκτη του Γιάννη. Έχουμε κάνει δουλειά. Οι Μιλγουόκι έχουν στήσει τα πάντα πάνω του και είναι σημαντικός για την ομάδα. Ο Γιάννης τουλάχιστον πρέπει να είναι στις περισσότερες διοργανώσεις της Εθνικής και να είναι υγιής».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.