«Σκούπα» της Εθνικής Ελλάδος U21 με σκόρερ τον Τζόλη

Χάρης Εμμανουηλίδης25 Μαρτίου 2022

Επιβλητική απέναντι στο Λιχτενστάιν ήταν η U21 της Εθνικής Ελλάδος καθώς επικράτησε των φιλοξενούμενων με 4-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, χάρη στα γκολ των Μιχέλη, Κωστίδη και τα δύο Χρήστου Τζόλη που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τις Ελπίδες καθώς είχε κάνει απευθείας το μεγάλο βήμα από την Κ19 στην Εθνική Ανδρών.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη και τους 3 βαθμούς για να φτάσουν την Πορτογαλία που βρίσκεται μπροστά τους με 15 βαθμούς και αναμένεται να την αντιμετωπίσουν στα επόμενα παιχνίδια και όπως φάνηκε από τη ροή της αναμέτρησης μπήκαν από την αρχή με έναν στόχο, τη νίκη!

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους παίκτες της «Γαλανόλευκης» ήρθε στο 12΄με τον Θεοχάρη Τσιγγάρα που αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής του Γιώργου Σίμου, να πιάνει το σουτ από μέση απόσταση ωστόσο η προσπάθεια του πέρασε πάνω από την εστία της ομάδας του Λιχτενστάιν. Η Ελλάδα δεν σταμάτησε την πίεση της στα πρώτα λεπτά και με τον Κοσίδη στο 16΄και με τον Τζόλη στο 19΄έβαλαν δύσκολα στον Φόζερ που μάζεψε τη μπάλα.

Το ίδιο δεν συνέβη ωστόσο στο 20΄όταν ο Μιχέλης με πλασέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζαγαρίτη έβαλε μπροστά την Εθνική ενώ στιγμές αργότερα ο Κοσίδης πήρε εκ νέου την ασίστ από τον Ζαγαρίτη και με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 27΄.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο η Εθνική έκανε τρία τα τέρματα της με τον Χρήστο Τζόλη να κάνει το 3-0 ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία κίνηση του Σουρλή και βρήκε το δικό του πρώτο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το δικό τους γκολ και με τον Σις στο 50΄ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τζολάκη που κράτησε το «0». Η επόμενη καλή στιγμή της ομάδας του Λιχτενστάιν ήταν στο 79΄όταν ο Χάσλερ έκανε το σουτ και ωστόσο ο Τζολάκης απομάκρυνε.

Η Ελλάδα στο μεσοδιάστημα είχε τις καλές στιγμές της με τον Τζόλη και τον Κίτσο στο 62΄και 5 λεπτά αργότερα αντίστοιχα, ωστόσο καμία προσπάθεια δεν βρήκε δίχτυα. Οι παίκτες του κόουτς Σίμου δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι με τον Χρήστο Τζόλη να βάζει για δεύτερη φορά το όνομα του στη λίστα των σκόρερ έπειτα από ασίστ του Χριστόπουλου.

Η Ελλάδα πήρε τη σημαντική νίκη και πλέον μοιάζει έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση για την πρόκριση στην τελική φάση του EURO U21, ενώ την Τρίτη (29/3) θα αντιμετωπίσει στην πόλη της Αρκαδίας σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα «τελικού».

Αξίζει να σημειωθεί πως την πρόκριση στην τελική φάση του EURO U21 παίρνουν οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου καθώς και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι με τους υπόλοιπους να μπαίνουν στη διαδικασία μπαράζ.

Οι ενδεκάδες των δύο Εθνικών ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ U21: Τζολάκης, Διαμαντής, Αντζουλάς (Γ. Χριστόπουλος), Μιχελής, Λιάσος (63' Ε. Χριστόπουλος), Τσιγγάρας (63' Θυμιάνης), Σουρλής, Ζαγαρίτης (63' Κίτσος), Μπότος, Τζόλης, Κοσίδης

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ U21: Φόζερ, Γκράμπερ, (84' Γέγκερ) Ούντεραλνερ, Χιλτι (70' Μπίχελ), Σλέγκελ, Λούχινγκερ, Μπεκ, Κραντς (46' Σέντλερ), Σράιμπερ (46' Σις), Γκράμπερ (78' Χάσλερ), Νέτζερ

Δείτε ολόκληρη την αναμέτρηση: 
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.