Σκουντής: «Η κορυφαία ατάκα που έχει ακουστεί στον ελληνικό αθλητισμό»

Metrosport Team07 Αυγούστου 2021

Για την τρομερή δήλωση του αρχηγού της εθνικής πόλο, Γιάννη Φουντούλη, που ζήτησε συγγνώμη για τη χαρά που αισθάνθηκαν οι διεθνείς μετά την τεράστια πρόκριση της εθνικής πόλο των ανδρών στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα», ο έγκριτος δημοσιογράφος και μέλος της διοίκησης της ΚΟΕ, Βασίλης Σκουντής. Δεν το έχει κρύψει άλλωστε πως είναι το αγαπημένο του άθλημα και μάλιστα οι περιγραφές του είχαν προηγηθεί του μπάσκετ...

«Η δήλωση του Φουντούλη είναι συγκλονιστική. Η κορυφαία ατάκα που έχει ειπωθεί στον ελληνικό αθλητισμό. Να ζει ένα γκρουπ μια τέτοια στιγμή και να αισθάνονται την ανάγκη μετά από μία τέτοια επιτυχία να ζητούν συγγνώμη, είναι κάτι συγκλονιστικό. Το πόλο είναι το μοναδικό άθλημα που έχει χαρίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ομαδικά αθλήματα. Ηταν οι γυναίκες και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς το 2004 και είναι κι αυτό. Όπως μου έλεγε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ είναι ένα μετάλλιο που το περιμέναμε 101 χρόνια.  Πρώτη φορά που συμμετείχε η Εθνική σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1920, στην Αμβέρσα. Εναν αιώνα και έναν χρόνο», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Δεν παίζει ρόλο αν αγαπάς ένα άθλημα ή αν έχεις αφοσιωθεί για πολλά χρόνια και κατά πόσο ασχολείσαι. Είναι μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, είναι πόνοι και καημοί πολλών ετών και είναι ένα άθλημα που έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις. Εχουμε πάρα πολλά μετάλλια σε άλλες διοργανώσεις και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά δεν είδαμε την εθνική να φτάνει στο πόντιουμ των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2004 είχαμε αστοχήσει για λίγο. Χαίρονται γενεαί πάσαι του πόλο.  Η φετινή πορεία της εθνικής πόλο των ανδρών είναι ανταμοιβή για όλους που βρίσκονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτό που ξεχωρίζει την πορεία της είναι η κυριαρχία της σε όλα τα παιχνίδια, παίζει εξαιρετική άμυνα και δεν πάει σε κλεφτοπόλεμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.