Σκοτεινή «μεθόδευση»... στην Εφέσεων, δικαστής με «φανέλα» του Ολυμπιακού

Δημήτρης Μπούζας29 Οκτωβρίου 2020

Δεν ξέρω αν μετά την αποκάλυψη, υπήρξαν αντιδράσεις για την ενδεχόμενη συμμετοχή στη σύνθεση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, δικαστή ο οποίος για λόγους αρχών και ευθιξίας δεν θα έπρεπε ούτε καν να διανοηθεί να περάσει από το κατώφλι της. 

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν πληροφορηθήκαμε κάτι τέτοιο. Οπως επίσης και δεν «ακούστηκε» τίποτα για μια πιθανή ενόχληση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, από τη στιγμή που σε αυτή την τόσο προκλητική για την κοινή γνώμη περίπτωση, δεν δηλώθηκε αυτόματα κώλυμα από τον εν λόγω δικαστή. 

Όπως είναι γνωστό η περιβόητη επιτροπή Εφέσεων η οποία απαρτίζεται από τακτικούς δικαστές, είχε κληθεί να δικάσει και να αποφασίσει επί της ουσίας στο ελλεεινό και τρισάθλιο θεσμικό κατασκεύασμα της επίσης διαβοήτης επιτροπής Αυγενάκη που υιοθετούσε την σκηνοθετημένη περίπτωση πολυιδιοκτησίας από τον Ολυμπιακό και τον Αλέξη Κούγια. 

Αντ΄ αυτού τα μέλη της ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι απλά έπλυναν τα χέρια τους και ευλόγησαν τις Μαρούπιες φαντασιώσεις και τα μεθοδευμένα και καθοδηγούμενα μυθεύματα του ανεπανάληπτου και τιτανομέγιστου Αρκούδη. Γεγονός όμως το οποίο είχε σαν συνέπεια το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο ΠΑΟΚ, να πάρει το βρώμικο φάκελο και να τον πετάξει στα μούτρα των μελών της επιτροπής Εφέσεων και του περίγυρου ο οποίος είχε συνεργαστεί για να στήσει ένα ανύπαρκτο θέμα. 

Η απόφαση του CAS όπως ήταν επόμενο προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και σφοδρές αντιδράσεις. Απαξιωτική για την αθλητική δικαιοσύνη της πατρίδας μας, υποχρέωσε κάποια από τα μέλη της επιτροπής (τον πρόεδρο Παναγιώτη Φιλόπουλο και τον Εφέτη Γεράσιμο Βρυώνη) να παραιτηθούν με τη δικαιολογία ότι έγιναν αντικείμενο ειρωνικών σχολίων και απειλητικών μηνυμάτων. 

Όπως ήταν επόμενο, η επιτροπή μπήκε σε περιπέτειες με αποτέλεσμα να εκδηλώσει αδυναμίες για τη περαιτέρω στελέχωση της. Η εκκρεμότητα πολλών υποθέσεων, ανάγκασε του υπεύθυνους να επισπεύσουν τις διαδικασίες ανασυγκρότησης και μέσα από τις σχετικές ψηφοφορίες αναδείχθηκαν αυτοί οι οποίοι θα την στελέχωναν. Δυστυχώς όμως όπως αποδείχθηκε, ανάμεσα σε αυτούς ήταν κάποιοι ανεπιθύμητοι για το «μεγάλο αφεντικό». 

Και όταν λέμε μεγάλο αφεντικό εννοούμε τον Ολυμπιακό, ένα σύλλογο κράτος εν κράτει σε μεγάλη διάρκεια χρόνου και με όλες τις πολιτικές καταστάσεις και κυβερνήσεις. Έτσι είχαμε την πρώτη παραίτηση μετά από μπούλινγκ που ξεκίνησε απο τα ερυθρόλευκα έντυπα και είχε στόχο μια θαρραλέα δικαστική λειτουργό. Της καταμαρτυρούσαν ότι ο σύζυγος της ήταν οπαδός της ΑΕΚ! Από ευθιξία η Εφέτης παραιτήθηκε για να την ακολουθήσει στη συνέχεια και πάλι με την ίδια αιτία η δεύτερη συνάδελφος της. 

Το σύστημα του λιμανιού δούλεψε και δουλεύει προκειμένου η επιτροπή να είναι του χεριού του. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που έδειξε αντανακλαστικά και ζήτησε έρευνα για αυτούς οι οποίοι τότε με το κάζο από το CAS αντέδρασαν όπως αντέδρασαν για τα μέλη της Εφέσεων τα οποία και τελικά παραιτήθηκαν, τώρα έχοντας μπροστά της πολύ πρόσφατα και ακόμη πιο εμφατικά και πιο επικίνδυνα μπούλινγκ και απειλές, για την ώρα δείχνει ότι δεν ενοχλείται. 

Παράλληλα έρχεται πλέον να ανησυχήσει αυτή τη φορά την κοινή γνώμη το γεγονός ότι ένας δικαστής ο οποίος θα έπρεπε να έχει δηλώσει κώλυμα ακόμη και αν περνούσε από το μυαλό του σαν υποψία να συμετάσχει σε μια επιτροπή που θα αποφάσιζε για θέματα στα οποία είχε συμφέρον ένας σύλλογος, στην υπηρεσία του οποίου συναισθηματική είχε ο ίδιος και επαγγελματική προφανώς και οι δύο αθλήτριες κόρες του επί σειρά ετών με τη φανέλα και τους στόχους του Ολυμπιακού, σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα αποφασίζει και διεκδικεί όχι μόνο τη συμμετοχή του αλλά και την προεδρία αυτής της επιτροπής.

 Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ ως όφειλε μετά την απόφαση του CAS είχε καταγγείλει στον Άρειο Πάγο τα μέλη της επιτροπής Εφέσων για παράβαση καθήκοντος. Η καταγγελία, όπως αναμενόταν... αρχειοθετήθηκε! Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων γύρω από αυτό το θέμα το οποίο θεωρείται και είναι εξαιρετικά σοβαρό, είμαστε περίεργοι να πληροφορηθούμε αν έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν και πότε θα το κάνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Και όταν λέμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αντιλαμβάνεστε ποιους εννοούμε.

ΥΓ1: Σε δύσκολη αποστολή ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ευρωπαϊκό του 90λεπτο επιδιώκοντας να αλλάξει ψυχολογίες και προοπτικές. Ασφαλώς είναι μία αποστολή που παρουσιάζει εμπόδια και δυσκολίες αλλά παράλληλα σου δίνει κίνητρα για να αποφασίσεις ο ίδιος για την τύχη σου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.