Σκόρερ και άριστος μαθητής ο Στέφανος Τζίμας

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Σε ηλικία 18 ετών έχει ήδη κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας του ΠΑΟΚ και δείχνει πως μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Λουτσέσκου. Παράλληλα είναι άριστος μαθητής. Ο Στέφανος Τζίμας συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νεότερό του. Τις προάλλες, κόντρα στον ΠΑΣ πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ με καρφωτή κεφαλιά. Ήταν το πρώτο γκολ στο Πρωτάθλημα με κεφαλιά που πετυχαίνει ένας εκ των τριών επιθετικών του Δικεφάλου. Ο Στέφανος Τζίμας το χάρηκε με την ψυχή του. Δέχθηκε την αγάπη και τα πειράγματα των συμπαικτών του. Άκουσε με προσοχή, τις συμβουλές του Ραζβάν Λουτσέσκου όταν αντικαταστάθηκε. Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, όπως υποστήριξε και στην συνέντευξη τύπου, ζήτησε από τον νεαρό επιθετικό να είναι περισσότερο συνεργάσιμος. Μία φάση, από την οποία θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση, συζητήθηκε μεταξύ του προπονητή και του νεαρού επιθετικού.

Ήταν όταν βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Προτίμησε να πλασάρει, αλλά νικήθηκε. Θα μπορούσε να δώσει την ασίστ, στον ξεμαρκάριστο Μουργκ για να πετύχει ένα απλό και εύκολο γκολ. Ο Τζίμας έδειξε, πως κατανοεί αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του.

Οι επιδόσεις του, στα γήπεδα, δείχνουν πως έχει το χάρισμα του σκόρερ. Προσέξτε: Με τις εθνικές ομάδες, μετρά ήδη 16 γκολ. Με την εθνική Under 19 σε 11 αγώνες πέτυχε επτά γκολ. Το ντεμπούτο του, το έκανε στις 22 Μαρτίου 2023.

Με την Εθνική U 17 σε 13 ματς πέτυχε έξι γκολ. Με την U 16, σε τρία ματς έβαλε τρία γκολ. Σύνολο: 16

Με τον ΠΑΟΚ, μόνο τις δυόμιση τελευταίες σεζόν πέτυχε 15 γκολ. Δηλαδή τις σεζόν 2021-22, 2022-23 και το μισό της τρέχουσας (2023-24) έχει πετύχει 15 γκολ, μοίρασε τέσσερις ασίστ, δέχθηκε τέσσερις κίτρινες. Ολα αυτά, σε 1442 λεπτά συμμετοχής.

Πιο αναλυτικά, με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, σε σύνολο 22 αγώνων (πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά όχι σε όλα από την αρχή έως το τέλος) πέτυχε τρία γκολ. Με την ομάδα Νέων Κ19 σε 11 ματς πέτυχε πέντε γκολ. Με την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ σε σύνολο 10 αγώνων σημείωσε επτά γκολ, ενώ μοίρασε τρείς ασίστ.

Σύνολο: 15 γκολ με τον ΠΑΟΚ, σε τρεις διαφορετικές ομάδες, αυτό το χρονικό διάστημα των δυόμιση σεζόν. Η παραγωγικότητά του, θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, εάν έπαιζε σε όλα τα 90λεπτά.

Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε πως από την έναρξη αυτής της σεζόν που διανύουμε (2023-24) σκόραρε εναντίον της Κηφισιάς με σουτ, με το δεξί του πόδι. Για την 13η αγωνιστική της superleague 2, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β με την Νίκη Βόλου, πέτυχε το 1-2 στο 51ο λεπτό με σουτ με το δεξί πόδι. Και προχθές, στο 53ο λεπτό με την πρώτη ομάδα, κόντρα στον ΠΑΣ σκόραρε με κεφαλιά.

Θυμίζουμε πως προχθές, είχε ακόμη, ως βασικός σέντερ φορ, δύο κλασικές ευκαιρίες, ενώ δεν του δόθηκε πέναλτι καθώς ανατράπηκε από αντίπαλό, όμως για μία ακόμη φορά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία, χωρίς να ανατρέξουμε πιο παλιά, όταν αγωνιζόταν στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Εκεί με “γεμάτα” 90λεπτα πετύχαινε πολλά περισσότερα γκολ.

Πρακτικά, ο νεαρός βλέπει δίχτυα. Αυτό δεν το συζητάμε. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια στην απόδοσή του. Και η συνεχής βελτίωση. Ασφαλώς και η διόρθωση των λαθών. Προφανώς για αυτό ο Λουτσέσκου του ζήτησε μετά την αντικατάστασή του (όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην σελίδα 4 στο σημερινό ρεπορτάζ) να διορθώσει λάθη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.