Σκοράρει ο Πέλκας; Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ!

Γιώργος Πετρίδης28 Αυγούστου 2020

Ήταν αυτός που έδωσε «αέρα» τριών γκολ στον ΠΑΟΚ κάνοντας το 3-0 στο ματς με την Μπεσίκτας. Ο Δημήτρης Πέλκας έφτασε τα 43 τέρματα με τη φανέλα του Δικεφάλου και μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ όλων των εποχών!

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ άφησε εκτός 20άδας τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που είναι στα 42 γκολ όλων των διοργανώσεων και έφτασε στα 43 τον Πάρη Ζουμπούλη και τον Γιασεμάκη Γιασεμή.

Το τέρμα του διεθνή μέσου στο παιχνίδι της Τρίτης, ήταν το 7ο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και του επέτρεψε να προσπεράσει στην αντίστοιχη λίστα τον Κώστα Φρατζέσκο αλλά και να «πιάσει» στην 7η θέση τον «Καίσαρα» του ΠΑΟΚ, Σταύρο Σαράφη.

Μία παράμετρος της λίστας των 39 αγώνων στους οποίους ο Δημήτρης Πέλκας σκόραρε με τον ΠΑΟΚ, είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Στο 97,43% των αγώνων στους οποίους βρήκε δίχτυα, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε. Πιο συγκεκριμένα, μόνο σε έναν από αυτούς ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε ήττα! Ήταν στην Τρίπολη στο ματς Πρωταθλήματος της περιόδου 2015-16 με τον Αστέρα. Στα υπόλοιπα 38 παιχνίδια στα οποία σκόραρε ο διεθνής χαφ, ο ΠΑΟΚ μέτρησε 33 νίκες (84,61%) και 5 ισοπαλίες (12,82%)!

Αναλυτικά τα 43 γκολ του Δημήτρη Πέλκα με τον ΠΑΟΚ ανά διοργάνωση...

Υπάρχει και συνέχεια όμως για τον Πέλκα που με την 194η εμφάνιση του με τα «ασπρόμαυρα» σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε στην 38η θέση της σχετικής λίστας τον αείμνηστο Δημήτρη Παρίδη. Πολύ σύντομα θα φτάσει τις 200 κάτι που έχουν κάνει συνολικά 35 ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.