Σκόραρε νωρίς, άντεξε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης η Ατλέτικο

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2020

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League. Σκόρερ ο Σαούλ.

Αιφνιδίασε τη Λίβερπουλ η Ατλέτικο

Ιδανική εκκίνηση για την Ατλέτικο Μαδρίτης που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Φαμπίνιο, στρώθηκε στο Σαούλ, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον. Η Λίβερπουλ αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ και μετά το 20ο λεπτό άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της αλλά και πάλι δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις. Στο 26΄οι Μαδριλένοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν ο Μοράτα βγήκε σε θέση βολής από πλάγια θέση απέναντι στον Άλισον αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια. Ο Ρόμπερτσον επιχείρησε σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 35ο λεπτό νέα ευκαιρία για τη Λίβερπουλ. Μετά από πάσα του Φιρμίνιο ο Σαλάχ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Φελίπε και βγήκε κόρνερ.

Ασφυκτική πίεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα για Λίβερπουλ

Αποφασισμένη να σκοράρει μπήκε η Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έκλεισαν την Ατλέτικο στα καρέ της και προσπαθούσαν να βρουν το σωστό τρόπο να σπάσουν το πολυπρόσωπο τείχος των γηπεδούχων και να φτάσουν στην εστία του Όμπλακ. Στο 53΄ο Γκόμεζ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαλάχ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι Μαδριλένοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και στο 68΄ θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους όταν ο Μοράτα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Λόντι αλλά ο Ισπανός δεν κατάφερε να κάνει το σουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Οριγκί έκανε το γύρισμα, ο Χέντερσον έκανε το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι. Η Λίβερπουλ έμοιαζε κουρασμένη και δεν μπορούσε να απειλήσει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Κόκε, Σαούλ, Τόμας, Λεμάρ (46' Γιορέντε), Κορέα (76΄Ντιέγκο Κόστα), Μοράτα (70' Βιτόλο).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (80΄Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Μανέ (46' Οριγκί), Σαλάχ (72΄Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.