Περίεργες οι δηλώσεις του Λουτσέσκου αλλά γνωρίζει αν το ρόστερ του θέλει ενίσχυση

Δημήτρης Μπούζας16 Δεκεμβρίου 2022

Δεν δυσκολεύτηκαν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του με την επιστροφή τους στις επίσημες υποχρεώσεις τους, να πιστωθούν με ένα αποτέλεσμα που τους οδηγεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ένα βήμα μπροστά, σε ότι έχει σχέση με την προσέγγιση του ενός από τους δύο στόχους.

Θα λέγαμε ότι αυτή τη στιγμή πως βρίσκονται όχι με το ένα, αλλά με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Και στο παιχνίδι όπως και σε όλα βέβαια τα φιλικά που είχαν «εκπαιδευτικό» χαρακτήρα στη διάρκεια της διακοπής, ο κόουτς θέλησε να διαπιστώσει το κατά πόσο ικανοί και ετοιμοπόλεμοι είναι οι παίκτες που έχει στη διάθεση του. Θα προσθέταμε και να επιβεβαιώσει αν κάποιες διορθωτικές κινήσεις που επιχείρησε, είχαν αποτέλεσμα.

Ο αντίπαλος σαφέστατα πιο αδύναμος, έδινε άλλωστε την άνεση να συνεχιστούν οι «δοκιμές» και οι «πειραματισμοί» σε πρόσωπα, σε σχήματα και σε τακτικές. Ως εκ τούτου ο Ραζβάν δεν είχε κανένα λόγο να μην συνεχίζει να διαχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο που ο ίδιος επιλέγει κάθε φορά, παιχνίδια όπως το προχθεσινό, αλλά και όλα τα προηγούμενα φιλικά. Είναι βέβαιο πλέον πως έχει σχηματίσει άποψη (ελπίζουμε) για όσα κάποια στιγμή τον προβλημάτισαν.
 Οπως επίσης και για τον τρόπο της αντιμετώπισης τους. Επί του προκειμένου ο ίδιος αυτή τη στιγμή θα γνωρίζει αν μπορεί να πορευτεί η ομάδα του από εδώ και πέρα χωρίς μεταγραφική ενίσχυση, με την διαβεβαίωση πως η περιβόητη «διεύρυνση» λόγω της αξιοποίησης των παραγκωνισμένων, είναι αρκετή.

 Ο κόσμος επί παραδείγματι αναρωτιέται – παρά τις χθεσινές του περίεργες δηλώσεις μετά τον αγώνα και σε ότι αφορούν την παρουσία του Μουργκ – πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι το ροστερ σου διαθέτει εναλλακτικές λύσεις ποιότητας, από τη στιγμή που χρησιμοποιείς σαν βασικό παίκτη και ως αλλαγή, έναν ποδοσφαιριστή που εσύ ο ίδιος τον έβγαλες προς πώληση και δεν βρέθηκε πελάτης για να τον αγοράσει. 

Για να μην πάμε λίγο πιο πίσω σε άλλες περιπτώσεις που ετάφησαν ικανοί και υποστηρίχθηκαν εμμονικά ανίκανοι. Η συγκεκριμένη απορία σαφέστατα υπάρχει για άλλες δύο περιπτώσεις. 

Το κλείνουμε όμως εδώ το θέμα και μένουμε στην ελπίδα ότι ο κόουτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες που έχει το ρόστερ και πιθανότατα να έχει αποφασίσει να επανέλθει με ένα νέο «mea culpa» ή με μία κωλοτούμπα υπαναχώρησης, στις αρχικές του λαθεμένες εκτιμήσεις και αποφάσεις.

Δυο κουβέντες και για το παιχνίδι. Οπως αναφέραμε παραπάνω, κινήθηκε περίπου στα ίδια πλαίσια με τα φιλικά της διακοπής. Αν σε κάτι διέφερε και ήταν εμφανές, ήταν ότι η ομάδα δεν είχε πολλούς αυτοματισμούς και κινήθηκε με χαμηλότερες ταχύτητες. Σε ατομικό επίπεδο έχουμε τον ψύχραιμο Κοτάρσκι, τον ζωηρό αλλά ελλιποβαρή και επικίνδυνο αμυντικά Σάστρε, τον μεστό και ανίκητο στις αερομαχίες Κάργα, τον συμπαθή αλλά όχι συμμετοχικό Νάσμπεργκ, τον θετικό αλλά και όχι πολύ ενεργό χθες Ράφα Σοάρες.

 Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, ήταν εμφανής η έλλειψη ενδοσυνεννόησης στον άξονα, με τις πτέρυγες να ατονούν με την ανυπαρξία σύνδεσης, ανάμεσα στους αμυντικούς και τους επιθετικούς. Ολιβέιρα και Νάρεϊ στα ίδια επίπεδα, ο πρώτος σχεδόν απομονωμένος και ο δεύτερος χωρίς να μπορεί να συνεννοηθεί με τους αντίστοιχους αμυντικούς παρτενέρ.

 Με λίγα κέφια ο Αουγκούστο. Όσο για τον Μπίσεσβαρ, μάλλον δεν κατάφερε να μας πείσει πως μπορεί πλέον να δώσει λύσεις σαν βασικός. Ο Φελίπε Σοάρες έτρεξε και πάλεψε. Τίποτε παραπάνω. Ο νεαρός Κωσταντέλιας είχε και πάλι την προσφορά του, κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ολιβέιρα. Το 2-0 έγινε από τον Μπράντον. Χρησιμοποιήθηκαν σαν αλλαγές, ο Σβαμπ, ο Βιεϊρίνια και ο Κουλιεράκης.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τον Ρόντινεϊ και ετοιμάζει άλλες δύο μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός παζαρεύει τον σημαντικότατο Κάουλι, από τους καλύτερους παίκτες της Λουντογκόρετς. Η ΑΕΚ μετά τον Φερνάντες, ο Αλμέιδα ζήτησε και του είπαν «ναι» για άλλες δύο με τρεις προσθήκες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.