Σκόπια-Προκαλεί ο ηγέτης του VMRO: «Το όνομά μας θα είναι πάντα Μακεδονία»

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

Στα χέρια κόντεψαν να «πιαστούν» τα δυο μεγαλύτερα κόμματα των Σκοπίων, λόγω της πολυσυζητημένης «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Όλα ξεκίνησαν, κατά τη διάρκεια του χθεσινού (3/4) debate όταν οι  ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και Χρίστιαν Μιτσκόσκι, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, οι απόψεις του Μιτσκόσκι  σχετικά με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον, «λόγω της επίμονης στάσης του να μη χρησιμοποιεί τη νέα συνταγματική ονομασία της χώρας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, ανέφερε ότι 

 «Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε συμπεριφορά, εάν λάβουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Για μένα, η Μακεδονία είναι και θα είναι Μακεδονία. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Οι πρόγονοί μου θα είναι περήφανοι για μένα, για ό,τι κάνω για τον λαό και τη χώρα μου. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Δεν αλλάζω τις θέσεις μου», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Κοβατσέφσκι απάντησε: 

«Όταν δεν έχεις θέση, δεν μπορείς να την αλλάξεις. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Όταν έχεις στάση, τότε παίρνεις αποφάσεις. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αποτέλεσμα 30 χρόνων δουλειάς, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε διαμεσολαβητή δικηγόρο από τις ΗΠΑ. Δεν κατέληξε στη συμφωνία ο Μάθιου Νίμιτς.
Η συμφωνία επετεύχθη από δύο ηγέτες, οι οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία, έδωσαν τα χέρια και διευθέτησαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό είναι ηγετική συμπεριφορά. Παραμείναμε Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα είναι μακεδονική, ενώ γίναμε μέλος του ΝΑΤΟ».

Μέχρι στιγμής, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE να προηγείται με σημαντική διαφορά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Μαΐου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.