Σκληροτράχηλη Άρσεναλ πέρασε απο το «Σεντ Τζέιμς Παρκ»- Στο -1 απο την Σίτι

Metrosport Team07 Μαΐου 2023

Η Άρσεναλ πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Νιούκαστλ (0-2) και πλησίασε στο -1 την Μάντσεστερ Σίτι με ένα ματς περισσότερο, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να πραγματοποιεί την δεύτερη διαδοχική της νίκη στην Premier League. 

Μόλις στο 2’ η Νιούκαστλ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία αλλά το αριστερό σουτ του Μέρφι πήγε στο δοκάρι και στο 10’ το VAR έκρινε ότι ο Κίβιορ δεν είχε βρει την μπάλα με το χέρι και η Αρσεναλ γλύτωσε. Και αφού γλύτωσε, άνοιξε το σκορ στο 14’ με τρομερή ρουκέτα εδάφους-εδάφους από τον Οντεγκααρντ που πέτυχε το 15ο του γκολ στη σεζόν. Ο Νορβηγός στο 21’ έβγαλε μόνο του τον Μαρτινέλι αλλά ο Πόουπ απέκρουσε, όπως έκανε και στο 24’ στο τετ-α-τετ με τον Σάκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν και εκείνοι τετ-α-τετ αλλά ο Γουίλοκ νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ και το πρώτο μέρος βγήκε με 0-1 αφού στο 45+7’ ο Οντεγκααρντ είχε τεράστια ευκαιρία μόνος μέσα από την περιοχή αλλά ο Πόουπ έβαλε stop με τα πόδια.

Το δεύτερο, ξεκίνησε με μια βροχή από φάσεις. Στο 48’ από κοντά ο Ισακ είχε κεφαλιά στο δοκάρι έπειτα από σέντρα από δεξιά και στο 49’ ο Ράμσντεϊλ έκανε εκπληκτική επέμβαση σε αυτή του Σαρ. Στο 51’ οι Gunners είχαν τη δική τους φάση αλλά το τεχνικό σουτ του Μαρτινέλι πήγε στο δοκάρι.

Η Νιούκαστλ προσπάθησε στη συνέχεια να αυξήσει την πίεση, όμως η Αρσεναλ ήταν καλά οργανωμένη και στο 71’ ο Ζεσούς έβγαλε στην κόντρα τον Μαρτινέλι, ο οποίος γύρισε από αριστερά και ο Σαρ έβαλε αυτογκόλ για το τελικό 0-2.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.