Σκληρό lockdown σε Πέλλα, Κιλκίς, Βέροια Κοζάνη και Γρεβενά

Metrosport Team26 Μαρτίου 2021

Τις περιοχές οι οποίες από αύριο μπαίνουν σε αυστηρό lockdown ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο το πρωί στις 6 οι περιφερειακές κοινότητες Κοζάνης και Πέλλας και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Αττική και η Θεσσαλονίκη, καθώς και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες και δήμοι που είχαν ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, παραμένουν Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα.

Επίσης, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

-Η Κοζάνη, που εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

-Η Πέλλα που εμφάνισε αύξηση 101,9% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται και οι Δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.