Σκληρή κριτική στον Ζέρβα για το «φύτεμα» kibo στα σχολεία

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2021

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ασκεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αφορμή την στροφή στην πρακτική της χρήσης kibo ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός μαθητών στα σχολικά κτήρια.

Καταλογίζει αδιαλλαξία στη διοίκηση του δήμου, που όπως λέει «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις διαμαρτυρίες αυτές, συνεχίζοντας ακάθεκτη το «φύτεμα» kibo (βλ. σαρδελοκούτια) συγκεντρώνοντας διπλάσιους αριθμούς μαθητών σε αυλές των σχολείων που έχουν εξαφανιστεί.  Μετά τις κινητοποιήσεις των γονέων στο «τενεκεδένιο» σχολείο της Τούμπας και άλλα σχολεία, σειρά παίρνει (για μια ακόμα φορά) το 90ο δημοτικό σχολείο στην οδό Μπότσαρη. Παροιμιώδης επιμονή και επικίνδυνη αναισθησία».  

Μάλιστα η παράταξη της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για μπαλάκι ευθυνών μεταξύ αντιδημαρχιών, αφού όπως επισημαίνει «η αντιδημαρχία παιδείας επιρρίπτει τις ευθύνες στην αντιδημαρχία τεχνικών έργων και η αντιδημαρχία τεχνικών έργων στην αντιδημαρχία παιδείας».  

Ακόμα η Λαϊκή Συσπείρωση αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης αναφορικά με την πρωτοβουλία να ασφαλίσει μαθητές για ενδεχόμενα ατυχήματα εντός του σχολείου ή σε εκδρομές σε ασφαλιστική εταιρεία, την ώρα που τα σχολεία έχουν λειτουργήσει ελάχιστες μέρες λόγω της πανδημίας, ενώ οι εκδρομές δεν πραγματοποιούνται. «Χωρίς να ρωτηθούν οι γονείς, χωρίς καν να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, με τα σχολεία κλειστά, επελέγη μια ιδιωτική ασφαλιστική (αλήθεια, πως και με κόστος ποιανού?) αντί να προτιμηθούν τα τεστ και η αποσυμφόρηση των σχολείων», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.