Σκίστε τους… Ισοπεδώστε τους!

Αρις Νικολάκης29 Ιουλίου 2021

Δίχως υποψία σκέψης για συνηγορία υπεράσπισης των δύο σούπερ σταρ του τένις, οφείλουμε εξηγήσεις. Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις. Και μέχρι η έλλειψη εξηγήσεων, προκαλεί παρεξηγήσεις.

Εξηγήσεις κι από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (υπεύθυνη για την εμφάνιση στους αγώνες) αλλά κι από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (υπεύθυνη για την εμφάνιση γενικά στο Τόκιο) . Τούτο για να γνωρίζει ο καθείς πως και γιατί εμφανίσθηκαν δίχως το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί είχαν υποχρέωση, να εξηγηθούν για να μην παρεξηγηθούν οι σούπερ σταρ. Και το κυριότερο; Να μην τους απασχολούν και τους αποπροσανατολίζουν τέτοια θέματα. Τούτο δε, επειδή τέτοια θέματα - με πρωταγωνίστρια μάλιστα, την … κοινή γνώμη - κι απασχολούν κι αποπροσανατολίζουν κάθε αθλητή, σταρ και σούπερ σταρ!

Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, στην οποία (εμείς) φορτώνουμε το κύριο βάρος της ευθύνης, έπρεπε να βγει μπροστά. Με εξηγήσεις να αποφύγει παρεξηγήσεις. Ο δικός της λόγος μετρά! Να μην αφήσει τους δύο σούπερ σταρ… βορά σε όσους ένεκα κυρίως, έλλειψης γνώσης περί των θεμάτων τους ισοπέδωσαν. Τους έσκισαν…

Όφειλε, να εξηγήσεις πως και γιατί υφίσταται συμφωνία με τους επαγγελματίες αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες περί προνομίων στους χορηγούς τους. Κι αυτά, τα προνόμια, αφορούν το τένις , το μπάσκετ κι όσα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων… διακοσμούνται (επειδή διακόσμηση είναι η συμμετοχή τους) από επαγγελματίες αθλητές.

ΟΙ δυο σούπερ σταρ λοιπόν, έχουν χορηγούς μεταξύ άλλων κι ένδυσης. Και δικαιούνταν να χρησιμοποιούν τα ενδύματα του. ¨όπως δεν δικαιούνται όλοι οι άλλοι. Ο χορηγός όμως, δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το εθνόσημο επειδή το δικαίωμα αυτό έχει μόνον ο χορηγός

των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως εκ τούτων χρειάζεται έγκαιρη κι έγκυρη ενημέρωση και συνεννόηση…

Τέτοια ενημέρωση και τέτοια συνεννόηση… Πείτε το κι εξήγηση, δεν υπήρξε. Έτσι προκλήθηκε η παρεξήγηση. Ναι αλλά τα (δηλητηριώδη) βέλη στόχευαν τους σούπερ σταρ. Αυτούς οι οποίοι ουδεμία ευθύνη φέρουν. Και πέραν τούτου δεν πρέπει να τους απασχολούν και να τους αποπροσανατολίζουν τέτοια θέματα. Κι έμεινε στο… απυρόβλητο η υπεύθυνη κι υπόλογη επί του συγκεκριμένου θέματος, Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Για να σκίσουν… Για να ισοπεδώσουν τους δυο σούπερ σταρ στο διαδίκτυο – κι ουχί μόνον – οι πάσης φύσης κακοπροαίρετοι. Και καλοπροαίρετοι όμως, ενοχλήθηκαν σφόδρα από την απουσία του εθνόσημου. Έβαλαν κι αυτοί με πυρ κατά βούληση. Όλοι στόχευαν σε λάθος στόχους. Για να αδικηθούν όχι απλά, δυο σούπερ σταρ αλλά δυο εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη Μαρία Σάκκαρη να λέει: «Στο Τόκιο δεν παρίσταμαι ως Μαρία Σάκκαρη. Δεν εκφράζω τον εαυτόν μου αλλά την πατρίδα μου. Γι’ αυτήν αγωνίζομαι»!»

Και τον Στέφανο Τσιτσιπά να προσθέτει: «Η μέγιστη τιμή για έναν αθλητή είναι η εκπροσώπηση της πατρίδας του, των εθνικών του χρωμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι εγώ ζω αυτήν τη μέγιστη τιμή»!

Κι όλα αυτά επειδή δεν δόθηκαν σοβαρές και πειστικές εξηγήσεις…

Για την ίδια αιτία – δεν δόθηκαν σοβαρές και πειστικές εξηγήσεις – διευρύνθηκαν κι οι διαστάσεις των λαθών στις μεταδόσεις της ΕΡΤ. Γενικά τούτο συμβαίνει όταν ένα θέμα ίπταται ή… σέρνεται! Κι αξίζει να δούμε… Τι θα (ξανα)δούμε…

ΥΓ 1 : Υπάρχει ζωή στον ΠΑΟΚ και μετά τον Σεμπάστιαν Τζοβίνκο! Μην τρελαθούμε κιόλας. Δίχως να θεωρούμε πως η απόκτηση του δεν θα εκτοξεύσει την ισχύ του Κυπελλούχου. Καθαρές κουβέντες.

ΥΓ 2 : Μεγάλη απόφαση ζωής. Και για τον ΠΑΟΚ και για τον Πάμπλο Γκαρσία η παραμονή του Κυπελλούχου προπονητή στην Τούμπα. Θα ωφελήσει σοβαρά την υγεία και του «δικέφαλου» και του «Τσε»!

ΥΓ 3 : Η επιστροφή Αμρ Ουάρντα και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει κι… ουρά. Περιμένετε και θα δείτε…

ΥΓ 4 : Και σας παρακαλούμε θερμά, μη λησμονείτε. Η συμμετοχή και μόνο σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι υψηλή διάκριση. Και κάθε επιτυχία σε αυτούς είναι υψηλότατη!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.