Σκηνικό διαπλοκής και ασυλίας στο επίκεντρο... ο Αυγενάκης

Δημήτρης Μπούζας24 Φεβρουαρίου 2021

Προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες που σοκάρουν με τους εισαγγελείς να μην ενοχλούνται. Πρωταγωνιστές: Μαρούπα, Κλάτενμπεργκ, Πατούλης, Καραπαπάς, Κούγιας και Βαγγέλης Μαρινάκης με την μπούκα και την επίθεση στο Σιδηρόπουλο.

Δεν ξέρω πως θα μπορούσε (και αν μπορούσε) να χαρακτηρίσει κανείς την πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού να σπεύσει «με χίλια» για να προστατεύσει την εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού – γνήσιο τέκνο του – με έναν τόσο χοντρόπετσο και εκτός ηθικού πλαισίου τρόπο. Όπως επίσης δεν ξέρω και ούτε μπορώ να εντοπίσω με ποιανού πλάτες ο απόλυτα αποτυχημένος και καταστροφικός για την Κυβέρνηση Υφυπουργός, προχωράει σε μία τόσο σκανδαλώδη και άθλια φωτογραφική διάταξη. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να εμποδίσει όσους υπέστησαν τεράστια πλήγματα ηθικά και οικονομικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους και την τιμωρία εκείνων που υπήρξαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, εκθέτει εαυτόν συγχρόνως όμως και όσους τον στηρίζουν από τον Πρωθυπουργό μέχρι και το τελευταίο στέλεχος της Κυβέρνησης. Οπως θα έχετε πληροφορηθεί ο κύριος Αυγενάκης είναι έτοιμος να περάσει διάταξη που θα εξασφαλίζει ασυλία και ατιμωρισία στην επιτροπή που ο ίδιος στελέχωσε με τον κουμπάρο του πρόεδρο και με μέλη της επιλογής του. Την επιτροπή η δράση της οποίας θα καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σαν μία από τις πιο σκανδαλώδεις και παρασκηνιακές επιχειρήσεις. Ασυλία λοιπόν και προστασία στην Μαρούπα, στον Αρκούδη και στους συναδέλφους τους που «υιοθέτησαν» και «ευλόγησαν» μια αθλιότητα, όπως αποδεδειγμένα πλέον καταδείχθηκε ότι ήταν η σκευωρία της πολυιδιοκτησίας. Την ίδια στιγμή ο ίδιος σιωπά, όπως το ίδιο και οι αθλητικοί εισαγγελείς σε ότι απίστευτο δήλωσε και δημοσίευσε η κυρία Μαρούπα. 

Η οποία κρίνοντας την απόφαση της επιτροπής εφέσεων χαρακτήρισε τους δικαστές «πιασμένους». Δυστυχώς το σκηνικό στο χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και αρκετό καιρό και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει αλλοιωθεί. Πέρα από την ασυλία διαρκείας και των όσων σκανδαλωδών εντοπίζονται, έχουμε και την ανάμειξη πολιτικών με τον Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Πατούλη (τιτανομέγιστο αρχιγαύρο μετά της συζύγου του) να διαταράσει κι αυτός με τη σειρά του το κλίμα, ενεχόμενος σε σκανδαλώδεις αναθέσεις άνευ διαγωνισμών. Επιβάλλεται να αναφερθούμε και στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχιδιαιτητή κυρίου Κλάτενμπεργκ, ο οποίος απευθυνόμενος στους διαιτητές ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατηγόρησε ότι χρηματίζουν δημοσιογράφους για να εξασφαλίζονται. Στον φαύλο κύκλο των ανωτέρω προστίθεται η νέα μπούκα του Μαρινάκη και η επίθεση του στον Σιδηρόπουλο. 

Όπως επίσης και η αποκάλυψη ότι ο κύριος Κώστας Καραπαπάς οπλοφορεί μονίμως πιθανότατα και νομίμως (αν και αυτό το τελευταίο ακόμη δεν εχει διευκρινιστεί). Ο ίδιος αναγκάστηκε να προσφύγει στην αστυνομία και να καταγγείλει ότι εκλάπη το πιστόλι μέσα από τον χαρτοφύλακα του. Τώρα το πως ξεπεράστηκε με κάποια μικρά μονόστηλα το γεγονός ότι ένας παράγοντας του αθλητισμού που είναι συνεχώς μέσα στα γήπεδα θεωρούσε τον εαυτό του υποχρεωμένο να οπλοφορεί, είναι κάτι προφανώς το αναμενόμενο για τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου. Αν όμως η υπόθεση αφορούσε κάποιον άλλον όπως επι παραδείγματι τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ τότε που τα ΜΜΕ τον ξέσκισαν παρότι μονίμως οπλοφορούσε σίγουρα θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση. Η διαφορά; Είναι η φωτογραφία και όχι η ουσία.

ΥΓ1: Αξίζει να αναδημοσιεύσουμε το πως παρουσίασε η ναυαρχίδα των μίντια του Ολυμπιακού (τα ΝΕΑ) το «Χ» στο Φάληρο. Γράφουν λοιπόν: Ισοπαλία με αρνητικό πρωταγωνιστή. Ολυμπιακός και Άρης μοιράστηκαν τους βαθμούς χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά όχι και τις σωστές αποφάσεις του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Το rotation ήταν επιβεβλημένο στο χθεσινό ματς που ήταν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Αϊντχόφεν. Έμειναν εκτός αρχικής ενδεκάδας ο Λαλά, ο Ρέαμπτσουκ, ο Εμβιλά, ο Βαλμπουενά, ο Μπρούμα, ο Ελ Αραμπί όμως το πράγμα στράβωσε και με τους τραυματισμούς του Σωκράτη και του Βρουσάι.

ΥΓ2: Θύμα της επίθεσης των εγκαθέτων του λιμανιού υπήρξε φίλος του Άρη και του μεγαλομετόχου του. Πλήρωσε με γρονθοκοπήματα την... απερισκεψία του να πανηγυρίσει το γκολ της ισοφάρισης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.