Σκιαθίτης: «Οργανωμένος ο Φερέιρα, κάποια πράγματα δεν είχε εμπειρία»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2021

Ο στενός συνεργάτης του Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης, μίλησε στο Metropolis 95.5 με αφορμή την επιτυχία του Αμπέλ Φερέιρα για τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Πορτογάλο τεχνικό να ξεχωρίζει. «Προφανώς είχαμε και επικοινωνία. Μετά την επιτυχία, σήμερα βρήκε χρόνο να απαντήσει και είχαμε λίγο χρόνο να μιλήσουμε. Είπε ευχαριστώ για την στήριξη, είναι η στιγμή που απολαμβάνει τον κόπο του, μετά την δύσκολη χρονιά που πέρασε στον ΠΑΠΚ. Είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο κ. Φερέιρα δούλεψε πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ εκτός Πορτογαλίας. Ακόμη και ως παίκτης δεν είχε διεθνείς παραστάσεις. Ήταν το πρώτο βήμα έξω από το σπίτι του, από μία χώρα καθ' όλα οργανωμένη όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Οπότε έπρεπε πέρα από το αγωνιστικό να γνωρίσει και την κουλτούρα. Στη μετάβαση από Λουτσέσκου σε Φερέιρα, έγιναν πολλές αλλαγές. Εγώ μπορεί να ήμουν ο μοναδικός που έμεινα από το τεχνικό επιτελείο. Προσπάθησα να τον βοηθήσω να γνωρίσει την ελληνική πραγματικότητα. Θα ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε προπονητή, μετά από τέτοια επιτυχία που είχε η ομάδα την περασμένη χρονιά. 

Την φετινή χρονιά εγώ δεν ήμουν. Σίγουρα η αρχή ήταν επιτυχημένη στην Ευρώπη. Δεν ξέρω, θα το έδειχνε ο χρόνος, αν θα μπορούσε να πετύχει. Ήταν πολύ οργανωμένος άνθρωπος και προπονητής. Από το πρωί μέχρι το βράδυ κοιτούσε πως θα βελτιώσει την ομάδα αλλά και τον εαυτό του. Μάθαινε. Για κάποια πράγματα δεν είχε εμπειρία. Τα συν του ήταν η εργατικότητά του και η δομή στον τρόπο δουλειάς του. Δεν έκανε τίποτα τυχαία. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί, δεν νομίζω άλλοι προπονητές να έμεναν στη Νέα Μεσημβρία τόσες ώρες. Πηγαίναμε μαζί, πέρναμε το πρωινό μας και από τις 8 το πρωί γυρνούσαμε στις 20:00. Τύχαιναν ημέρες που έπρεπε να αναλύσουμε ένα παιχνίδι και δουλεύαμε 12 ώρες».

Ρωτήθηκε για τις αδυναμίες του και απάντησε: «Ήταν τόσο πολύ προσεκτικός που χώριζε τις δουλειές του, αλλά δυστυχώς η ευτυχώς στην Ελλάδα είναι και άλλα. Ασχολούνταν περισσότερο με αυτά τα κομμάτια, αλλά στα υπόλοιπα δεν ήθελε τόσο πολύ να συμμετέχει. Ήταν ένας άνθρωπος που ενώ η ομάδα ήταν πρώτη, έμαθε πριν το παιχνίδι με τον Βόλο ότι έχουμε αφαίρεση βαθμών. Αυτά ήταν πρωτόγνωρα γι' αυτόν. Όλα αυτά ενδεχομένως να έπαιξαν κάποιον ρόλο. Έκανε focus στην δουλειά και πόσο μπορεί μέσα από αυτό να επηρεάσει θετικά την απόδοση της ομάδας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.