Σκιαμαχώντας και… αγκομαχώντας κλείνει ο κύκλος του μαρτυρίου του

Δημήτρης Μπούζας07 Ιουλίου 2020

Δε χρειάζεται να «γυρίσω πίσω» και να μαζέψω τις όποιες σημαντικές – όπως αποδείχθηκε – καλοπροαίρετες προειδοποιήσεις μου, για το «ξεστράτισμα» του όλου οργανισμού ΠΑΟΚ και για το μεγάλο κίνδυνο που έδειχνε από μακριά πως πλησίαζε το κατώφλι της Τούμπας.  

Να τις μαζέψω δηλαδή και να τις παρουσιάσω, όχι για να επικαλεστώ το κοινότυπο και κατά την προσωπική μου άποψη φτηνό επιχείρημα της δημοσιογραφικής μου δικαίωσης. Τέτοιες προθέσεις δεν υπήρξαν ποτέ από μέρους μου. 

Προφητείες και μαντεψιές μακριά από μένα. Αν θέλετε όμως μια απλή εξήγηση για το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που επαληθεύτηκαν τα γραφόμενά μου ή κάποιες σποραδικές ραδιοφωνικές παρεμβάσεις μου, αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη, προφανώς να οφείλεται στο ότι έγραφα και έλεγα αυτά που έβλεπα και αυτά που πίστευα και που κατά την εκτίμησή μου ήταν η αλήθεια. Μακριά βέβαια οι όποιες εξαρτήσεις, οι επηρεασμοί και οι παντώς είδους αλληλόχρεες συναλλαγές.  

Επί του προκειμένου και σε ότι αφορά τη «χαμένη χρονιά» του Δικέφαλου, προσπαθούσα εδώ και καιρό και με τον οποιονδήποτε τρόπο να αφυπνίσω κάποιους αφελείς και μερικούς καλαμοκαβαλάρηδες που πίστευαν ότι «είχαν πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα». Να τους πείσω ότι λάθος αρμένιζα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα αν και έγινα κατά διαστήματα κουραστικός και σχεδόν ανυπόφορος. 

Και αυτό γιατί η τακτική της συγκάλυψης τραγικών λαθών, η απουσία αυτοκριτικής και το κυριότερο η μη ανάληψη ευθυνών που είχαν σαν αποτέλεσμα όλος ο οργανισμός να διαβρωθεί από ένα είδος επικίνδυνου εφησυχασμού και μιας αφελέστατης αμεριμνησίας δεν «ενοχλούσε» ένα μεγάλο μέρος του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ.  

Ο ερασιτεχνικός τρόπος διαχείρισης καθοριστικής σημασίας υποθέσεων οδήγησε σε περιπέτειες και αδιέξοδα. Στα περί φθοροποιού δράσεις των γνωστών παρασιτικών κυκλωμάτων (μανατζαρέοι, διμεσολαβητές, πατρεχάμενοι) έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν.  

Σήμερα θα σταθούμε και θα επιμείνουμε σε κάποιες απλές περιπτώσεις αφέλειας οι οποίες εντοπίζονται στην αποδοχή καραστημένων διαιτητών, οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί στην τελευταία προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο Τριτσώνης, ελεγχόμενος 100% από τους διώκτες του ΠΑΟΚ έστηνε άνετα ότι τριάδες ή δυάδες ήθελε, τις οποίες όμως ο ΠΑΟΚ τις αποδεχόταν χωρίς την παραμικρή αντίδραση. 

Οι άνθρωποί του έφτασαν στο σημείο να καλωσορίζουν στην Τούμπα σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τον γιο του σφαγέα τους, ακόμη και να τον αποδέχονται στο κρίσιμο παιχνίδι και μάλιστα του Φαλήρου και πάλι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο.  

Στον αγώνα της Τούμπας θυμηθείτε πόση ώρα έκανε ο Σιδηρόπουλος για να τον πείσει να ακυρώσει το γκολ οφσάιντ που πέτυχαν οι Πειραιώτες. Και σαν τέταρτος στο κρισιμότατο παιχνίδι του κυπέλλου που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει την πρόκριση, είδατε τι έκανε. 

Έπαιξε το 1-2 με τον Φουρτούνη, τον οποίο έσπρωξε μπροστά στον έκπληκτο Γιαννούλη, προκειμένου να αιφνιδιαστεί η άμυνα του ΠΑΟΚ. Κίνηση ματ από τον Πειραιωτάκη από την οποία προήλθε και το δεύτερο λυτρωτικό γκολ για την αγχωμένη ομάδα του.  

Πάμε στο δεύτερο «στήσιμο». Ο επόπτης και διαιτητής ακυρώνουν το πεντακάθαρο γκολ του νεαρού Τζώλη και δε βλέπουν το μαρς – πέναλτι που έγινε στον Άκπομ. Ευτυχώς που δεν είχαν φροντίσει να βάλουν στο κόλπο και το var και ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς, διατηρώντας ελπίδες για τη δεύτερη θέση.

 Το ερωτηματικό λοιπόν για τον Τριτσώνη έμεινε αναπάντητο: Πως θα τον πετάξει έξω για να ευνοηθεί κάποιος από τους χαλίφηδες, ή και οι δύο μαζί. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ! Παιδί του συστήματος και ο μεγαλύτερος αντιΠΑΟΚτσής της Θράκης.

 Καταγγελία που μου έγινε πριν από ένα χρόνο και την οποία φιλοξένησα εδώ σ’ αυτή τη στήλη από φίλους του ΠΑΟΚτσήδες, οι οποίοι είχαν πολλές αντιπαραθέσεις μαζί του. Το αποτέλεσμα το είδατε. Εν πάση περιπτώσει επειδή το θέμα συνολικά για το τι συνέβη και ξεστράτισε ο όλος οργανισμός ΠΑΟΚ είναι μεγάλο και θέλει χρόνο και πολύ συζήτηση, ας μείνουμε σε έναν επίλογο, ο οποίος εύχεται πολύ γρήγορα να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ αυτές τις στενάχωρες στιγμές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.