Σκέψεις έως και για… πολυμετοχικότητα στον Άρη

Metrosport Team07 Μαΐου 2020

Το κεφάλαιο «ιδιοκτησιακό» παραμένει ανοιχτό για τον Αρη καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Δημήτρη Γουλιέλμο και κατ’ επέκταση, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του μεγαλομετόχου της εταιρίας. 

Συν τοις άλλοις, εντός του δ. σ. της ΚΑΕ υπάρχουν και φωνές οι οποίες είναι αντίθετες προς την κατεύθυνση άμεσης απόκτησης των μετοχών, εκτιμώντας ότι θα κληρονομηθούν χρέη (περί των 4εκ. ευρώ) για την αποπληρωμή των οποίων δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο και θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να περιμένουν όλοι την εξέλιξη των πραγμάτων για να αποφασίσουν επί του ζητήματος των μετοχών. 

Υπάρχουν όμως και οι αισιόδοξες φωνές, αυτές που εκτιμούν ότι μπορεί να καταστρωθεί σχέδιο πολυμετοχικότητας, βάσει του οποίου οι μετοχές θα τεθούν προς αγορά στο ευρύ κοινό της ομάδας και αυτομάτως θα αντληθεί ποσό ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εισροής κεφαλαίων στην ομάδα. Τούτο βέβαια, σε μια εποχή κατά την οποία υπάρχει οικονομική κρίση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί. 

Γενικώς το μοντέλο της πολυμετοχικότητας δεν «προχώρησε» στην Ελλάδα στο σημείο που εφαρμόστηκε στο εξωτερικό, αυτό αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού όπου ο στόχος της συγκέντρωσης ενός ποσού περί των 20εκ. ευρώ για το μεγαλόπνοο σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου «γκρεμοτσακίστηκε» καθότι το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν ήταν μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.