Σκέψεις αλλά και πιθανότητες «επιστροφής» του Πρίγιοβιτς

Δημήτρης Μπούζας01 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί... από μακριά και με επιφύλαξη τις δηλώσεις με τις προθέσεις του Αλεξάντρ και την επιθυμία του να βρεθεί «γέφυρα» επιστροφής του στην Τούμπα.

Η συχνότητα των διαρροών που εμφανίζουν τον Πρίγιοβτς να δηλώνει ότι το ενδιαφέρον του για την επιστροφή του στο δικέφαλο, όχι απλά υπάρχει αλλά είναι και εντονότερο από κάθε άλλη φορά, σε συνδυασμό με κάποιες τελευταίες πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον πως η μεγάλη «διαφορά» που υπάρχει είναι δυνατόν να ξεπεραστεί με προτάσεις από την πλευρά του προσιτές για τον ΠΑΟΚ, όπως επί παραδείγματι η πενταετής διάρκεια μιας συμφωνίας, ιντριγκάρουν. 

Έτσι, έστω και με κάποια επιφύλαξη ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί το θέμα και τις όποιες προοπτικές μπορούν να προκύψουν. Σε πρώτη προσέγγιση και ανάγνωση η πληθώρα των διαρροών για τη σχετική επιθυμία και για τις αντίστοιχες δηλώσεις του παίκτη, ο οποίος σαφέστατα θέλει να απαλλαγεί από την «αιχμαλωσία» της Αλ Ιτιχάντ και να επικεντρωθεί στην ομαλή εξέλιξη της καριέρας του (με κορυφαία περίπτωση την επιστροφή του στο εθνικό συγκρότημα της χώρας του) δίνουν τροφή για διαρκή συζήτηση, με το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες πιο ουσιαστικές κινήσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το δύσκολο σενάριο μιας πιθανής συμφωνίας του με το δικέφαλο.

 Οι πληροφορίες - πάντοτε ανεπίσημες – αναφέρουν πως αν ο Πρίγιοβιτς καταφέρει να τα βρει με την Αλ Ιτιχάντ, «χαρίζοντας» το υπόλοιπο ποσό του συμβολαίου του έναντι της ελευθερίας του, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων με τον ΠΑΟΚ. Να τα βρει δηλαδή με τον δικέφαλο αλλά σε επίπεδα που δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα της Σαουδικής Αραβίας. Το αν η μεγάλη διάρκεια του συμβολαίου που θέτει ως πρώτη προϋπόθεση, συνοδευόμενη από ένα λογικό ποσό ετήσιων αποδοχών προσιτό, ο ίδιος θέτει ως θεμέλιο για να στηθεί η «γέφυρα», βρει την αντίπερα όχθη (δηλαδή τον ΠΑΟΚ) διατιθεμένη να το παζαρέψει θα φανεί πολύ σύντομα. Επαναλαμβάνουμε το σενάριο είναι δύσκολο ανεξάρτητα με τη σφοδρή επιθυμία του Αλεξάντρ, όπως και την αντίστοιχη του συμπατριώτη του Αντρίγια ο οποίος πρόσφατα δήλωσε: «Με την τριπλέτα Πρίγιοβιτς, Ζίβκοβιτς, Τζόλη ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τα πάντα». Υπάρχοντος όμως του Ιβάν όλα είναι πιθανά.

ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Μεγάλη αναταραχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η Πρέμιερ Λιγκ τρομοκρατημένη και πανικόβλητη με τα απανωτά κρούσματα σε παίκτες και με τις αλλεπάλληλες αναβολές καλείται να λάβει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τη διοργανώτρια Αρχή για το διάστημα 21 έως 27/12 είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί στην αγγλική λίγκα. Παράλληλα η έξαρση του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί τεράστια ανησυχία γενικότερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Αγγλίας. 

Το αναβληθέν ματς Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν το πρώτο, είχε προηγηθεί η συνάντηση της Άστον Βίλα με τη Νιούκαστλ στις αρχές του Δεκέμβρη. Η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να καθιερώσει από τον επόμενο μήνα δύο τεστ την εβδομάδα σε ποδοσφαιριστές και προσωπικό όλων των ομάδων. Την ίδια στιγμή στις χαμηλότερες κατηγορίες η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς απο τα 12 παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα αναβλήθηκαν τα 7 λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Μάλιστα ο Γουένσλεϊ Τένσελ γιατρός της Ρότσντεϊλ που αγωνίζεται στην Λιγκ 1 αναρωτήθηκε αν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. «Είμαστε στη μέση μιας πανδημίας, οι περισσότερες περιοχές είναι σε επίπεδο 4, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, όμως οι ποδοσφαιριστές μετακινούνται συνεχώς με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδίδεται πιο εύκολα. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούν να εργαστούν, επομένως γιατί πρέπει να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο, όταν μάλιστα η ασθένεια εξαπλώνεται με τέτοιο ρυθμό», είπε ο Τένσελ στο ραδιόφωνο του BBC. 

Οι συνεχιζόμενοι αγώνες υποχρεώνουν τις ομάδες να μετακινούνται και παρότι οι ποδοσφαιριστές ταξιδεύουν την ημέρα του αγώνα, οι παίκτες πρέπει να παραμένουν στο ξενοδοχείο για κάποιες ώρες. Στη Σίτι πιστεύουν πως έτσι κόλλησαν κάποιοι ποδοσφαιριστές τον ιο κατά τη διάρκεια της παραμονής σε ξενοδοχείο του Λονδίνου πριν από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με την Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ. Αναβολές αγώνων έχουμε σε όλες τις κατηγορίες της EFL στην Κόνφερενς αλλά και στη Λιίγκα των γυναικών. Να σημειωθεί ότι η Έβερτον απευθύνθηκε στη διοργανώτρια Αρχή ζητώντας περισσότερα στοιχεία για την αναβολή του αγώνα με τη Σίτι». Αυτά σε ότι αφορά το συναγερμό που ηχεί εκκωφαντικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Η στήλη εύχεται καλή χρονιά, υγεία, ειρήνη και σύντομα επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.