Σκέψεις ακόμη και για πλέι οφ στον νικητή, πίεση στον ηττημένο

Metrosport Team10 Μαρτίου 2021

Ηρακλής και Άρης θα αναμετρηθούν σήμερα (17:00, Metropolis 95,5, ΕΡΤ3) στην εξ αναβολής συνάντηση της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League σε ένα ματς που εκτός του γοήτρου, μπορεί να χαρακτηριστεί και αγωνιστικό σταυροδρόμι για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Ο νικητής θα πάρει βαθιά ανάσα και θα μπορεί να αισθάνεται πια ασφαλής ενόψει της τελικής ευθείας της κανονικής περιόδου, κάνοντας πια σκέψεις ακόμη και για τα πλέι οφ. Ο ηττημένος στον αντίποδα, θα φορτωθεί επιπλέον πίεση αφού θα απομείνουν έξι ματς για το τέλος του Πρωταθλήματος και θα παραμείνει σε θέση κοντά στους ουραγούς Λάρισα και Μεσολόγγι.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από πολύ σημαντικές νίκες, ο Ηρακλής στο Περιστέρι και ο Άρης εντός έδρας με τη Λάρισα ενώ δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θέλουμε την νίκη για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να βελτιώσουμε την θέση μας στην βαθμολογία. Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Η ομάδα έχει δουλέψει καλά και με καλή ψυχολογία πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

O Σάββας Καμπερίδης σχολίασε: «Ο αγώνας με τον Ηρακλή είναι ένα τοπικό ντέρμπι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τόσο ο Ηρακλής, όσο κι εμείς προερχόμαστε από θετικά αποτελέσματα και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη. Περιμένουμε ένα απαιτητικό παιχνίδι, καθώς ο Ηρακλής είναι ομάδα με ποιότητα, αλλά πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της αναμέτρησης».

Στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64), ο Άρης έχει σαφές προβάδισμα με 76 νίκες έναντι 28 του Ηρακλή ενώ πιο ισορροπημένη είναι η κατάσταση στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), με τον Άρη να διατηρεί πάντως τον πρώτο λόγο με 21 νίκες έναντι 18 του Ηρακλή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.