Σκάνδαλο για Σουάρες και Γιουβέντους - Απειλή για υποβιβασμό

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2020

Νέο σκάνδαλο ξεσπά στην Ιταλία, αυτή τη φορά έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Λουίς Σουάρεζ και την Γιουβέντους, η οποία φέρεται να πίεσε καταστάσεις με στόχο να επισπευσθεί η διαδικασία έκδοσης ιταλικού διαβατηρίου για τον Ουρουγουανό επιθετικό.

Τα ιταλικά δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση του Λουίς Σουάρες στις εξετάσεις ιταλικής γλώσσας, καθώς όπως αναφέρουν εξετάστηκε για μόλις 12 λεπτά και ενώ γνώριζε εκ των προτέρων τις ερωτήσεις.

Ο Ραφαέλ Καντόνε, εισαγγελέας της Περούτζια, με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε πως οι αρχικές φήμες που υπήρχαν βγήκαν αληθείς. «Μετά τις έρευνες επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο για τις υποψίες για μία στημένη εξέταση, η οποία επέτρεψε την έκδοση του πιστοποιητικού γνώσης της ιταλικής γλώσσας τύπου "Β1" στον γνωστό ποδοσφαιριστή της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρες, προϋπόθεση για την απόκτηση ιθαγένειας. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το περιεχόμενο της δοκιμής είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί στον ίδιο τον παίκτη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ως συνέχεια αυτών, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι διευθυντές του Πανεπιστημίου, Τζιουλιάνα Γκρέγκο και Σιμόνε Ολιβιέρι, αλλά και ακόμη δύο καθηγητές που εξέτασαν τον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πλέον οι έρευνες των αρχών στρέφονται στην Γιουβέντους, οι άνθρωποι της οποίας φέρονται να έχουν ασκήσει πιέσεις ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες απόκτησης του ιταλικού διαβατηρίου από τον Λουίς Σουάρες. Μάλιστα, όπως εκτιμούν νομικοί στην Ιταλία αναλόγως των αποτελεσμάτων της έρευνας δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμη και για υποβιβασμό της «Γηραιάς Κυρίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.