Σκαλίστε τις στάχτες, να ξαναβρείτε φωτιά…

Αρις Νικολάκης26 Απριλίου 2024

Το Πρωτάθλημα – πριν από τον διασυρμό του στη Λαμία – ήταν στα πόδια του ΠΑΟΚ. Με τους τρεις αγώνες κόντρα στους τρεις του Big 4 εντός έδρας, ήταν. Δεν είναι πλέον, μετά τον διασυρμό στη Λαμία.

Τι είναι τώρα στα πόδια του ΠΑΟΚ; Κατ’ αρχήν ένα τιμητικό κι ουχί ατιμωτικό όπως πέρυσι, φινάλε στην αγωνιστική περίοδο. Στη συνέχεια, η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι η τρανή απόδειξη πως εφέτος μπήκαν τα θεμέλια για την οικοδόμηση νέας ομάδας του ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια; Ένα φινάλε για να μην πάνε ολότελα …πεταμένες στα σκουπίδια, οι εφετινές προσπάθειες. Προσπάθειες έγιναν. Όλα κι όλα. Ο ΠΑΟΚ έφθασε στο Κόνφερενς Λιγκ μέχρι το κατώφλι των Ημιτελικών της διοργάνωσης. Στο Κύπελλο αποκλείσθηκε – άδικα των αδίκων αλλά ιδία ευθύνη - στην διαδικασία των πέναλτι του Ημιτελικού. Και στο Πρωτάθλημα; Αυτό, αφήστε το να πάει. Επί του παρόντος τουλάχιστον. Τούτο καθώς η ελπίδα , για τη σωτηρία κι ουχί το κέρδος της παρτίδας, πεθαίνει τελευταία. Τελικά βέβαια πεθαίνει κι αυτή…

Ακούμε από προχθές – και το πράττουμε με σεβασμό και προσοχή ως συνήθως – τις αναφορές για την έλλειψη μεταγραφικών ενισχύσεων. Δεν διαφωνούμε αλλά… Δε θεωρούμε πως ο ΠΑΟΚ ήθελε μεταγραφικές ενισχύσεις, για να περάσει αλώβητος από τη Λαμία. Αλίμονο.

Επιμένουμε δε, στον συγκεκριμένο αγώνα επειδή πιστεύουμε πως σε αυτόν ο ΠΑΟΚ έχασε τον τρένο του Πρωταθλήματος. Εάν δεν το έχανε σε αυτόν, θα είχε την ευκαιρία για το Πρωτάθλημα. Με τους τρεις αγώνες εντός έδρας κόντρα στους τρεις του Big 4.

Και μη σπεύσετε, να μας ψέξετε: Πως κι από πού το ξέρουμε πως θα νικούσε και στους τρεις; Δεν το ξέρουμε. Το θεωρούμε. Κι όπως και να το κάνουμε, αλλιώς θα ήταν ο αγώνας με την ΑΕΚ μεθαύριο στην Τούμπα κι αλλιώς θα είναι. Διαφωνείτε;

Εν τούτοις προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διασύρθηκαν στη Λαμία, οφείλουν… και σε αυτούς και σε αλλήλους αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να τιμήσουν τη φανέλα τους. θα τιμήσουν τη φανέλα τους ακόμη κι εάν σκληρά πολεμήσουν. Κι ηρωικά μαχόμενοι πέσουν. Η αμαχητί παράδοση τους στους αγώνες με Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία από… Απογοήτευσαν οικτρά μέχρι εξόργισαν βαθιά τον κόσμο τους.

Δε θα πούμε εμείς φυσικά, σε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ πώς να κάνουν την δουλειά τους. Και κατ’ επέκταση τι πρέπει να κάνουν στον αγώνα με την ΑΕΚ όπως και στους άλλους δυο με Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό.

Για να τιμήσουν τη φανέλα τους. Οφείλουν τις στάχτες της Λαμίας, να σκαλίσουν, για να ξανάβρουν φωτιά…

ΥΓ 1 : Χάρισμα… Ευλογία, ναι έχουν. Άνθρωποι όμως, είναι. Μπάλα παίζουν. Λάθη κάνουν. Δεν τούς κτυπάμε στην πλάτη. Δεν τους λέμε: Δεν πειράζει. Δε μαθαίνουν έτσι. Τα αυτιά τους τραβάμε. Τους λέμε: Πειράζει. Για να μάθουν. Χρειάζονται πάντως, ειλικρινή στήριξη κατά την αργή τους… Ωρίμανση! Εξάλλου ό, τι είναι ξεχωριστά εξαιρετικό… Ωριμάζει αργά!

ΥΓ 2 : Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δε χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, για τα πεπραγμένα του στον αγώνα της Λαμίας. Χειροκροτήθηκε για τα διαφορετικά πεπραγμένα του σε άλλους αγώνες. Εάν δεν ήταν διαφορετικά τα πεπραγμένα σε άλλους αγώνες, απαρατήρητος θα περνούσε από τον κόσμο στον αγώνα της Λαμίας…

ΥΓ 3 : Ένας προπονητής μπορεί να εμμένει τόσο πολύ σε κάποιες σκέψεις του ώστε να καταστεί τελικά, αιχμάλωτος τους!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.