Σιούτας: «Η βροχόπτωση από το πρωί έφτασε ήδη τις μισές τιμές όλου του μήνα»!

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2021

Ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έντονη βροχόπτωση που επικρατεί στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως από το πρωί οι τιμές της βροχόπτωσης έχουν φτάσει τις αντίστοιχες μέσες μηνιαίες τιμές!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Παρακολουθούμε την κατάσταση. Έχουμε έντοναπλημμυρικά φαινόμενα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει 30 χιλιοστά στην Καλαμαριά και ξεπέρασε τα 20 στην πόλη. Είναι το μισό του μήνα και περισσότερο και μιλάμε για τη βροχή που έχει πέσει από το πρωί! Αν προσθέσουμε και το βράδυ, θα φτάσουμε μηνιαίες τιμές σε μια ημέρα. Είμαστε στην αρχή του φαινομένου. Χρειάζεται πολύ προσοχή. Θα συνεχιστούν με ίδια ένταση και μεγαλύτερη τα φαινόμενα. Πιθανό να παραταθούν.

Έχουμε και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα. Δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς η θερμοκρασία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Στο Άγιο Όρος οι τιμές της βροχόπτωσης έφτασε στα 70 χιλιοστά. Είναι πολύ μεγάλες τιμές αυτές. Και αύριο θα είναι έτσι τα φαινόμενα, που θα εξασθενήσουν από το Σάββατο. Είναι ένα πολύ ισχυρό σύστημα, ένα από τα ισχυρότερα των τελευταίων χρόνων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.