Σιώτου: «Γεμάτο το Παπανικολάου, έχουν γονατίσει γιατροί-νοσηλευτες»!

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2020

Η Ελένη Σιώτου, Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για τη δραματική κατάσταση λόγω των περιστατικών Covid στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στο Παπανικολάου:

«Σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία των διευθυντών των κλινικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου οι προτάσεις στάλθηκαν. Το νοσοκομείο αδυνατεί να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid, είναι γεμάτα όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ και οι κλίνες των κλινικών Covid. Εξασφαλίζονται λίγα κρεββάτια, άδειασε η γναθοχειρουργική και μια ακόμη κλινική. Τα περιστατικά Covid αυξάνονται ραγδαία. Οι διευθυντές κατέληξαν σε προτάσεις που τις έχουν κοινοποιήσει. Πρέπει οι ιδιωτικές κλινικές να μπουν στο παιχνίδι με προϋποθέσεις ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Που θα πάνε οι ασθενείς με Covid;».

Για το ότι οι ιδιωτικές κλινικές ισχυρίζονται πως δεν έχουν τις προδιαγραφές:

«Αυτές τις προδιαγραφές ποιος τις έβαλε για ξεχωριστά κτήρια; Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν ξεχωριστά κτήρια; Στο πέτρινο κτήριο στο Παπανικολάου και η Β’ ΜΕΘ που νοσηλεύει περιστατικά Covid είναι στο νέο κτήριο, από πάνω είναι η καρδιολογική και άλλες κλινικές δίπλα-δίπλα. Κτήριο για Covid δεν έχει κανένας. Τα περιστατικά κορωνοϊού που αυξάνονται, που να πάνε;».

Για την ανακοίνωση της διεύθυνσης του Παπανικολάου που είναι κόντρα στην ανακοίνωση των 11 διευθυντών:

«Πρώτο και κύριο. Προφανώς δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να συνεδριάσουν 200 γιατροί για το ζήτημα. Βλέπετε από τους τίτλους των συναδέλφων είναι όλοι τους διευθυντές κλινικών που διαχειρίζονται περιστατικά Covid. Αυτοί έδωσαν τον αγώνα με τις κλινικές τους και βγάζουν κραυγή αγωνίας σχετικά μ’ αυτό. Στην ενημέρωση που είχαμε, οι 43 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο και υπάρχουν και κλίνες που μπήκαν μέσα στα χειρουργεία, όλες είναι γεμάτες σήμερα. Αρχίζει η εφημερία».

Για το αν θα κάνουν εφημερίες οι ιδιωτικές κλινικές όπως ειπώθηκε:

«Δεν έχουμε αυτή την ενημέρωση ότι θα κάνουν οι ιδιωτικές κλινικές εφημερίες. Ένας ασθενής μας μεταφέρθηκε στον Άγιο Λουκά, όχι Covid και διαπιστώθηκε εκεί ότι έγινε θετικός και επέστρεψε πίσω».

Για το πόσες κλίνες ΜΕΘ είχε τον περασμένο Μάρτιο το Παπανικολάου:

«Είχε 2 ΜΕΘ, η μια με 25 και η άλλη με 12 κρεβάτια. Υπήρχε μονάδα αναπνευστικής ανεπάρκειας. Τον Μάρτιο μπήκε σε λειτουργία η πρώτη ΜΕΘ. Αφού γέμισε άνοιξε η μονάδα αναπνευστικής ανεπάρκειας, ακόμη 7. Οι ανάγκες αυξήθηκαν πήραμε και τα 12 της άλλης ΜΕΘ. Κλείσαμε τα χειρουργεία του πέτρινου κτηρίου και μπαίνουν 4 κρεββάτια και 2 στην ανάνηψη. Γέμισαν και εκείνα. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Δεν προστέθηκε κανένα κρεβάτι. Οι γιατροί έχουν γονατίσει. Είναι αδύνατο να νοσηλεύσουν οι γιατροί όλον αυτό τον κόσμο και γι’ αυτό βγήκε το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου. Μπαίνουν οι πάντες ανεξαρτήτου ειδικότητας γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Έχει γονατίσει και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι να τρέμει ο καθένας αν του προκύψει κάτι και χρειαστεί με άλλο νόσημα να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν εφημερεύουμε μόνο για Covid αλλά και για άλλα νοσήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.