Σίντζι Καγκάβα: Ο όρος για τη λύση συμβολαίου στη Σαραγόσα και ο ΠΑΟΚ

Χάρης Δημαράς13 Οκτωβρίου 2020

Ο Σίντζι Καγκάβα είναι από τις αξιόλογες περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στη σχετική λίστα και προφανώς μόνο αδιάφορα δεν περνάει από τον ΠΑΟΚ

Το βιογραφικό του αν δει μόνο κανείς, θα καταλάβει περί τίνος παίκτη πρόκειται. 216 συμμετοχές στην Bundesliga με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με 60 γκολ και 55 ασίστ, 57 συμμετοχές, 6 τέρματα και 10 ασίστ σε δύο σεζόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε δύο σεζόν, όντας επιλογή του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. 

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Γερμανίας, ένα πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ έπαιξε και σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014,2018) με την εθνική Ιαπωνίας, με την οποία έχει συνολικά 97 συμμετοχές. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή αξίας, που επίσης φόρεσε τη φανέλα της Σερέζο Οζάκα (υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο ως μαθητής!), της Μπεσίκτας ως δανεικός από την Μπορούσια (14 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ), ενώ τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν η ισπανική Σαραγόσα.

Γιατί αποχώρησε από τη Σαραγόσα

Πριν από 10 μέρες ο Σίντζι Καγκάβα έλυσε το συμβόλαιό του με την Σαραγόσα εξέλιξη που όπως φάνηκε και από δηλώσεις του δεν περίμενε. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Λάλο Αρεντέγι του ανακοίνωσε την απόφαση της διοίκησης, που προφανώς είχε να κάνει με το μεγάλο του συμβόλαιο, σε συνδυασμό με το ότι ο σύλλογος δεν πέτυχε το στόχο της ανόδου στην Primera Division. Ο Ιάπωνας άσος πάντως συνέχισε τις προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της Σαραγόσα, δείγμα των καλών σχέσεων, αλλά και του καλού του χαρακτήρα. 

Οι προτάσεις που ήρθαν από ισπανικές ομάδες της Segunda Division (Σαμπαντέλ) δε φαίνεται πως τον ικανοποίησαν, ενώ απορρίφθηκαν και προσφορές από ασιατικές ομάδες πιο νωρίς. Ο Καγκάβα ψάχνει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό, έχοντας μάλιστα θέσει και έναν όρο στη λύση της συνεργασίας του. Από την αποζημίωση των 500.000 ευρώ για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του θα αφαιρεθεί το ποσό που θα πάρει από την επόμενή του ομάδα. Αν δηλαδή συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ να πάρει 400.000 ευρώ, η Σαραγόσα θα του δώσει ακόμη 100.000. Αν πάρει 500.000, οι Ισπανοί δεν θα του δώσουν τίποτα. 

Μένει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ θα αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτησή του, με δεδομένο ότι έχει ήδη στο ρόστερ του τον Μουργκ. Η περίπτωση του Ιάπωνα ασφαλώς δεν περνά απαρατήρητη, ενώ και τα τουρκικά δημοσιεύματα συνεχίζονται αναφέροντας πως ο Ολαφ Ρέμπε έχει καλές σχέσεις με το μανατζερικό γραφείο του παίκτη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.