Σίντκλεϊ: Οι καλές εμφανίσεις στην αρχή και οι προβληματικές στο φινάλε της χρονιάς

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Μαΐου 2022

Ο Σίντκλεϊ Φερέιρα μετά το ταξίδι του στην Ευρώπη το 2018 για λογαριασμό της Ντιναμό Κιέβου δεν έχει στεριώσει ακόμη σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Μετά από 33 παρουσίες, τρία τέρματα και τρεις ασίστ με την ουκρανική ομάδα επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Κορίνθιανς ως δανεικός, μέχρι που ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Δικέφαλος έγινε η δεύτερη ευρωπαϊκή ομάδα στην καριέρα του και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή της περιόδου έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα, ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπορέσει να βασιστεί πάνω του.

47 ματς, μόλις στα 22 έπαιξε ολόκληρο 90λεπτο

Ο Βραζιλιάνος μπακ ξεκίνησε δυναμικά την χρονιά, παίζοντας σε έξι ματς τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό το διάστημα μάλιστα πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, που ήταν το νικητήριο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, στις 22 εκείνου του μήνα. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ένα μήνα αργότερα ήρθε το καλύτερό του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο σημείωσε το δεύτερο γκολ του, που ήταν και το τελευταίο μέχρι σήμερα με τους ασπρόμαυρους.

Στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Κοπεγχάγη για τους ομίλους του Conferens League, ο Σίντκλεϊ είχε πολύ θετική παρουσία, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά μόλις στο 19', ένα τέρμα που θα θυμάται για πάντα, καθώς ήταν το πρώτο του στις διοργανώσεις της UEFA και έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε ο Δικέφαλος να φύγει με το διπλό από το «Πάρκεν Στάντιον». Ωστόσο, τελευταία η απόδοσή του πλέον έχει πέσει και δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του πρώτου μισού της περιόδου. Συνολικά έχει καταγράψει 47 αγώνες με τον Δικέφαλο, οι 17 ως αλλαγή, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι σε από αυτά τα ματς μόλις στα 22 έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο, δηλαδή ούτε στα μισά.


* Ο Βραζιλιάνος πανηγυρίζει το τέρμα του στην Κοπεγχάγη

Πάντα ήταν στη «σκιά» του Βιεϊρίνια

Η πραγματικότητα είναι ότι στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου βασικός αριστερός μπακ ήταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος παρά την ηλικία του έγραψε 37 συμμετοχές και είχε μεγαλύτερη επίδραση στην ομάδα λόγω της ηγετικής του φυσιογνωμίας. Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μίντιλαντ, μοίρασε μία ασίστ στην νίκη στο Βέλγιο επί της Γάνδης, στο τέρμα που πέτυχε ο Αουγκούστο και απέδειξε και φέτος πόσο πολύτιμος είναι, αφήνοντας στην «σκιά» του τον Σίντκλεϊ.

Δεύτερη φορά έπιασε τόσες συμμετοχές σε μία περίοδο

Στα 29 του ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε μόνο άλλη μία φορά τόσο γεμάτη σε συμμετοχές σεζόν. Το 2017 είχε γράψει με την Παραναένσε 47 παρουσίες, σε πρωτάθλημα και Κόπα Λιμπερταδόρες και ήταν ουσιαστικά η χρονιά που του άνοιξε την πόρτα για την Ευρώπη, καθώς την επόμενη έφτιαξε τις βαλίτσες του για την Ουκρανία και την Ντιναμό Κιέβου. Χρειάζεται, δηλαδή, άλλη μία παρουσία για να ισοφαρίσει εκείνη την επίδοσή του και άλλες δύο για να την ξεπεράσει.

«Θέλω να μείνω στην Ευρώπη»

Ο Σίντκλεϊ Φερέιρα, μιλώντας στην ιστοσελίδα UOL Esporte, έδωσε ένα στίγμα για το μέλλον του. «Ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, μίλησα με τον μάνατζερ μου για να το δω αυτό, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα. Το συμβόλαιό μου είναι κοντά στο τέλος και δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Θέλω να μείνω στην Ευρώπη, δεν θα ήθελα να επιστρέψω στη Βραζιλία αυτή τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού. Ας δούμε τι θα γίνει». Το ζήτημα είναι αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει τα πλάνα του ή ποδοσφαιριστές όπως ο Τσαούσης που αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα προσφέρουν περισσότερα. Σύντομα θα ξέρουμε...

* Μετά το τέρμα του στο Αγρίνιο

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.