Σίντκλεϊ: Αξίζει να επενδύσει πάνω του ο ΠΑΟΚ;

Χρύσανθος Δοβλέτογλου27 Φεβρουαρίου 2022

Το περασμένο καλοκαίρι όταν έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ αποκτάει Βραζιλιάνο μπακ από το ουκρανικό πρωτάθλημα αρκετοί σκέφτηκαν ότι ο Δικέφαλος ίσως βρήκε έναν Μάτος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σίντκλεϊ, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει σε καμία περίπτωση τα στάνταρ του συμπατριώτη του. Και υπάρχουν αμφιβολίες με τα μέχρι τώρα δείγματα ότι μπορεί να τα φτάσει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μάτος ανέβασε πολύ τον πήχη με την παρουσία του στους ασπρόμαυρους και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ κάποιος από εδώ και πέρα για να αναγκάσει τους φίλους των ασπρόμαυρων να τον ξεχάσουν. Ο Σίντκλεϊ αγωνίζεται στην Τούμπα με την μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου και ενώ η σεζόν έχει μπει στην τελική της ευθεία το ερώτημα, πλέον, είναι αν αξίζει η ομάδα να επενδύσει πάνω του.

30 συμμετοχές, 19 ως βασικός

Μπήκε καλά στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Βιεϊρίνια ήταν ανέτοιμος και ο 28χρονος Βραζιλιάνος πήρε απανωτά παιχνίδια από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον γεμάτο Σεπτέμβριο, πετυχαίνοντας και το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, που ήταν και το νικητήριο, στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό στις 22/9. Την πιο μεστή του εμφάνιση την πραγματοποίησε στο ματς κόντρα στην Κοπεγχάγη στη Δανία, όπου πέτυχε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου και είχε συνολικά ηγετική παρουσία.

Από εκεί και πέρα, όμως, μία θλάση που υπέστη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», τρεις ημέρες αργότερα, τον κράτησε εκτός γηπέδων για περίπου ένα μήνα. Έκτοτε, δεν ξαναβρήκε ποτέ σταθερή θέση στην ενδεκάδα, έχοντας γράψει, μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις 30 συμμετοχές, οι 19 ως βασικός, με δύο γκολ και τρεις ασίστ, στους αγώνες απέναντι σε Ιωνικό (εκτός), Λίνκολν (εντός) και Παναιτωλικό (εντός).

Ενδεικτικό, του ότι μπαινοβγαίνει, πλέον, στο αρχικό σχήμα είναι ότι μέσα στο 2022 έχει καταγράψει μόλις πέντε εμφανίσεις ως βασικός, χωρίς αυτό το διάστημα σε κάποιο παιχνίδι να έχει ξεχωρίσει. Η ηλικία του είναι καλή. Αλλά θα πρέπει στο τέλος της σεζόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου να κρίνει αν είναι από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θέλει να βασιστεί για να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στον δρόμο των επιτυχιών.

Φυσικά, ρόλο θα παίξουν και τα οικονομικά δεδομένα. Αν αποφασιστεί να αγοραστούν τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου μπακ θα πρέπει να δοθούν στην Ντιναμό Κιέβου 2 εκ. ευρώ. Αυτή είναι, τουλάχιστον, η οψιόν αγοράς που είχε μπει στη συμφωνία δανεισμού που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι με την Ντιναμό Κιέβου. Ίσως μέσα από τις διαπραγματεύσεις οι απαιτήσεις να πέσουν, ωστόσο, η τιμή εκκίνησης, σε συνάρτηση με την παρουσία, θεωρείται, σίγουρα, υψηλή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.