Σίμος: «Την Τρίτη (5/4) θα ξέρουμε αν γίνει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σίμος Παναγιώτης.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), μίλησε για το ζήτημα που έχει προκύψει με την απεργία που έχει οριστεί για τις 6 Απριλίου και μπορεί να αλλάξει τα σχέδια των περίπου 3.000 οπαδών του ΠΑΟΚ που θα μεταβούν στη Γαλλία για την αναμέτρηση απέναντι στη Μαρσέιγ στο πλαίσιο των «8» του Conference League.

Αρχικά ανέφερε: «Είναι μία γενικότερη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και εμείς συμμετέχουμε ως μέλη του Δημοσίου, ωστόσο πρέπει να σημειώσω πως δεν έχουμε εξαγγείλει εμείς την απεργία, αλλά είθισται να συμμετέχουμε. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα για τα οποία θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, είμαστε 600 εργαζόμενοι και έχουμε προβλήματα στελέχωσης, όπως και σε συστήματα που έχουν προβλήματα ή χρειάζονται αντικατάσταση, όλα αυτά σε αντίθεση με τους γείτονες μας που έχουν κάνει βήματα μπροστά προ ετών».

Για το ενδεχόμενο απεργίας, σημείωσε: «Έχουμε πάρει απόφαση από την προηγούμενη εβδομάδα να συμμετέχουμε ως δημόσιοι υπάλληλοι. Τυπικά  θα συμμετέχουμε, ωστόσο συνήθως το κράτος προσφεύγει και την τελευταία στιγμή ακυρώνεται η απεργία και με βάσει τον νόμο Χατζηδάκη αλλάζουν πολλά για τις απεργίες ειδικά στο δικό μας επάγγελμα που πρέπει να υπάρχει μία στοιχειώδης λειτουργία. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γίνει απεργία, εμπειρικά θα σας πω όμως ότι το κράτος μέσα από τη δικαστική οδό δεν θα την επιτρέψει».

Ενώ ακόμα ανέφερε: «Αν λειτουργήσουμε με προσωπικό ασφαλείας ακόμα και η ομάδα θα χρειαστεί να πάρει ειδική άδεια. Σε περίπτωση που γίνει απεργία, οι αεροπορικές εταιρείες μεταφέρουν την πτήση μία ημέρα πριν ή μετά. Η οριστική απόφαση είναι οριακή και αναμένεται να βγει το μεσημέρι - απόγευμα της Τρίτης (5/4)»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.