Σίμος: «Γι΄ αυτό δεν παίζουν οι έξι τιμωρημένοι»

Γιώργος Καστάνης08 Φεβρουαρίου 2020

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος στις δηλώσεις του, υποστήριξε πως η ομάδα του πρέπει να παρουσιάσει τα ίδια στοιχεία που έδειξε στον αγώνα του πρώτου γύρου (ο Δικέφαλος κέρδισε με 1-0) για να γίνει πιο ανταγωνιστική και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Κυρίως όμως εξήγησε, γιατί δήλωσε έξι παίκτες να εκτίσουν την ποινή τους, αυτή την αγωνιστική.

“Μας ενδιαφέρει να έχουμε μία καλή συνέχεια στις εμφανίσεις που κάναμε εναντίον του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, της Ξάνθης και της Λάρισας, να κρατήσουμε πολλά από τα θετικά στοιχεία, να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί”.

Ερωτηθείς για τις απουσίες έξι παικτών που είναι τιμωρημένοι, ο κ. Σίμος έκανε μία σημαντική διευκρίνιση: “Μου δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσω τους φιλάθλους του ΟΦΗ, πως φέτος δεν δηλώσαμε κανένα παίκτη τιμωρημένο απέναντι στους τρεις μεγάλους της Αθήνας και τον ΠΑΟΚ. Από την αρχή της σεζόν, επιλέξαμε να εκτίσουν τις ποινές οι τιμωρημένοι παίκτες μας, με αντιπάλους που βρίσκονταν χαμηλότερα στη βαθμολογία, δηλαδή τον Πανιώνιο, τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης, όπως ακόμη με τον Ατρόμητο και με την Λάρισα. Ποτέ δεν είχαμε επιλέξει να εκτίσουν ποινές παίκτες μας, με κάποια από τις μεγάλες ομάδες. Τώρα δηλώσαμε σε αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ τους τιμωρημένους, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως έχουμε εμπιστοσύνη στο γκρουπ των παικτών, δηλαδή σε 17-18 παίκτες μας που έπαιξαν σε 15 ματς από την αρχή της σεζόν. Και το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι πως θέλουμε να φτιάξουμε την νοοτροπία μας με μεγάλους αντιπάλους. Θέλαμε να μοιράσουμε τους τιμωρημένους παίκτες μας στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι που αντιμετωπίζουμε θεωρητικά στα τελευταία ματς, όμως αφού δεν μπορούμε, υποχρεούμαστε να τους δηλώσουμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ”.

Με την τελευταία φράση του, εξήγησε τον προφανέστατο λόγο για τον οποίο ο ΟΦΗ δήλωσε έξι παίκτες να εκτίσουν την ποινή τους στο σημερινό παιχνίδι, αφού ο νέος κανονισμός απαγορεύει στις ομάδες να δηλώσουν τιμωρημένους ποδοσφαιριστές στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.