Σιμόν: «Ο Σάσα έχει εξελιχθεί σε… μηχανή!»

Metrosport Team24 Μαρτίου 2021

Ο προπονητής της Άσντοντ και πρώην τεχνικός της Χαποέλ Τελ Αβίβ, Ραν Μπεν Σιμόν, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πορεία του Λούκας Σάσα με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Χαποέλ. Ο 51χρονος, πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου επίσης, εξήρε τη διαρκή βελτίωση του μέσου του Άρη τον οποίο χαρακτήρισε… μηχανή!  

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι ο Σάσα πιθανώς θα αναδειχθεί MVP του Πρωταθλήματος:

«Ουάου. Είναι έκπληξη. Όχι από το επίπεδο του Λούκας Σάσα. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε τοπ επίπεδο, παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνει καλά. Θυμάμαι τον Σάσα, τον είχαμε αποκτήσει μικρό. Παρακολουθώ τους παίκτες μου, είδα ότι εξελίχθηκε σε μια μηχανή. Έχει ανεβάσει το επίπεδό του. Φαίνεται μέσα από τη στατική, αλλά και εκτός των αριθμών. Είναι ένας παίκτης ομάδας. Μια δυνατή προσωπικότητα».

Για το τι διέκρινε και τον επέλεξε στην Χαποέλ:

«Συνήθως οι Βραζιλιάνοι όταν έρχονται στην Ευρώπη έχουν την ποιότητα, αλλά δεν αντιλαμβάνονται την Μεσογειακή νοοτροπία. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε ματς είναι σαν ένας… Παγκόσμιος Πόλεμος. Θα σε «σκοτώσουν» όλοι αν χάσεις, τα Media, ο κόσμος. Δεν είναι σαν την Αγγλία που μετά από μια ήττα πηγαίνεις και τρως σολομό. Πρέπει να προσαρμοστείς στην πραγματικότητα. Όταν τον πήρα στον Χαποέλ, ήταν Βραζιλιάνος με ευρωπαϊκή ποιότητα. Είχε πάρα πολλά στοιχεία, την άμυνα, την ένταση στο παιχνίδι του. Ήταν καλύτερος κάθε μέρα από προπόνηση σε προπόνηση και από αγώνα σε αγώνα. Πάντα είχε εξέλιξη, βελτίωση».

Για τη θέση στην οποία τον χρησιμοποιούσε ο ίδιος:

«Όταν ήρθε τον αποκτήσαμε ως 6άρι. Διαπιστώσαμε όμως ότι έχει όλα τα στοιχεία να γίνει και 8άρι. Με την εξυπνάδα που διαθέτει μπορούσε να πάει στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Για να αξιοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά του, παίζαμε με δύο 8άρια. Το αρνητικό είναι ότι ήταν πολύ νεαρός τότε, δεν είχε μεγάλη εμπειρία. Πήγαινε από τη δεύτερη στην πρώτη γραμμή, αλλά του έλειπε η εμπειρία. Στη Θεσσαλονίκη πιστεύω έγινε καλύτερος ποδοσφαιριστής. Το ελληνικό πρωτάθλημα του έδωσε εμπειρία».

Για το αν ενδιαφέρθηκε να τον πάρει μαζί του και σ’ άλλη ομάδα:

«Ήταν πολλά τα λεφτά! Ο Άρης έχει πάρει το μέγιστο από τον Σάσα. Στη Λουντογκόρετς δεν ήταν ο ηγέτης, αλλά ο Άρης κατάφερε να πάρει ότι περισσότερο διαθέτει».

Για το αν έχει μιλήσει μαζί του:

«Έχω να μιλήσω 1-2 χρόνια μαζί του. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξή του. Περιμένω το 10% αν μιλήσετε με τον Σάσα!».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.