Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2021

Σήμερα θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι, με την συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και οι εισηγήσεις τους θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ωστόσο να έχει ήδη δηλώσει πως θεωρεί βέβαιο ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.  

Γι’ αυτό άλλωστε, όπως τόνισε σε πρόσφατη ενημέρωση των ΜΜΕ, υπήρξε και η απόφαση του αυστηρού lockdown ως την ερχόμενη Κυριακή, ως μία προληπτική κίνηση που θα φέρει μείωση των κρουσμάτων και θα επιτρέψει το άνοιγμα των σχολείων με μία μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Είναι δεδομένο ότι στην κυβέρνηση θέλουν να αρχίσουν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία, σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες. 

Τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα διενεργούνται τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (γυμνασίων και λυκείων δηλαδή), ενώ υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.  

Οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν πως το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά ο συνωστισμός που προκαλείται από τους γονείς όταν τα πηγαίνουν και όταν τα παραλαμβάνουν, με την κα. Κεραμέως να έχει προτείνει ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.  

Όσο για τα τεστ, τη διενέργειά τους θα αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς, καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.