Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2020

Αφού έπεσε στο κενό και η προσπάθεια καθυστέρησης με την αίτηση Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, η οποία απορρίφθηκε, το δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα στις 11 το πρωΐ.

Καθώς δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, στους περισσότερους πρώην βουλευτές και στους συμμετέχοντες στα εγκλήματα κατά του Παύλου Φύσσα, των υποστηρικτών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων, το δικαστήριο θα προχωρήσει, πλέον, στην επιβολή των ποινών.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: το λόγο θα λάβει αρχικά η εισαγγελέας, η οποία και θα κάνει την πρότασή της επί των ποινών. Ακολούθως το λόγο θα λάβει η υπεράσπιση.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο θα προχωρήσει σήμερα στην επόμενη φάση της διαδικασίας, η οποία είναι αυτή των ποινών. Χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών η οποία δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, στους περισσότερους πρώην βουλευτές και στους συμμετέχοντες στα εγκλήματα κατά του Παύλου Φύσσα, των υποστηρικτών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων. Η απόφαση αυτή επί των ελαφρυντικών προμηνύει βαριές ποινές για τους χρυσαυγίτες. Η κίνηση Λαγού να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου είχε σαν σκοπό να καθυστερήσει την απόφαση επί των ποινών. Ωστόσο η όλη διαδικασία κράτησε από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το βράδυ η νέα σύνθεση του δικαστηρίου που εξέτασε το αίτημα Λαγού, έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και απορρίπτεται.

Η διαδικασία σήμερα

Το λόγο θα λάβει αρχικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία και θα κάνει την πρότασή της επί των ποινών. Ακολούθως το λόγο θα λάβει η υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.