Σημαντικό ψυχολογικά το βήμα του Ηρακλή, επί της ουσίας, όμως, σταγόνα στον ωκεανό

Δημήτρης Κανελλάκης15 Ιουλίου 2021

Ομολογώ ότι ο Ηρακλής έκανε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, με την συγκέντρωση των χρημάτων που χρειαζόταν για να εκδώσει εγγυητική και να μπορέσει να αδειοδοτηθεί ώστε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2, ολοκληρώνοντας την συμφωνία του με την Τρίγλια.

Ομολογώ πως, σε ό,τι με αφορά, δεν περίμενα ούτε σε αυτό το βήμα να τα καταφέρει. Διαψεύστηκα, αλλά είναι από εκείνες τις διαψεύσεις που προσωπικά -δεν ξέρω πώς τις εκλαμβάνουν άλλοι δημοσιογράφοι- δεν με ενοχλούν καθόλου.

Αλλωστε, και το έγραφα εδώ στη Metrosport και το έλεγα στο Metropolis 95,5 όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι "αν και δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, μακάρι ψεύτης να βγω και ο Ηρακλής να τα καταφέρει"

Παρόλα αυτά, παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνω πως μετά από τόσα χρόνια γεμάτα πίκρες και απογοητεύσεις, χτυπήματα το ένα πίσω από το άλλο και πλήρη απαξίωση οι "κυανόλευκοι" έχουν μεγάλη ανάγκη να χαρούν και να πανηγυρίσουν για μια επιτυχία τους, θα συνιστούσα, ειδικά στο ΝΓΣ Ηρακλής, να είναι πιο συγκρατημένοι.

Ο κόσμος δεν έχει πλήρη γνώση των δεδομένων της υπόθεσης, πολλοί φίλοι του Ηρακλή μπορεί και να νομίζουν ότι χθες η ομάδα τους έλυσε όλα τα προβλήματά της και από δω και πέρα θα περπατάει μόνο σε δρόμους οι οποίοι θα είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα.

Λυπάμαι που θα τους προσγειώσω, ο ΝΓΣ Ηρακλής όφειλε να το κάνει αυτό, αλλά, η ομάδα τους... τρέχει μαραθώνιο, όχι σπριντ.

Υπάρχουν πολλά και δύσκολα στάδια που έχει μπροστά του ο Ηρακλής. Αξιέπαινη, αξιομνημόνευτη, επίτευγμα μεγάλο η συγκέντρωση των χρημάτων για την εγγυητική, αλλά θα χρειαστούν πολύ περισσότερα χρήματα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα τηλεοπτικά και το ποσοστό από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών, είναι δεσμευμένα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Ευγενίου, έως του ποσού των 400.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 100.000 πρέπει να δοθούν το αργότερο μετά από 15 ημέρες.

Πώς θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Πάλι με έρανο; Ποιος θα πληρώσει για να κάνει ο Ηρακλής μεταγραφές; Ποιος θα εγγυηθεί στους ποδοσφαιριστές ότι αυτά που θα συμφωνήσουν θα τηρούνται κάθε μήνα; Ποιος θα πληρώσει για να στελεχωθεί με προσωπικό (τεχνικό, διοικητικό κ.ά); Ποιος θα πληρώνει τις μετακινήσεις της ομάδας, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα γεύματα, τα ξενοδοχεία;

Διάβασα στην ανακοίνωση του ΝΓΣ Ηρακλής ότι τώρα είναι ευκολότερο να έρθει επενδυτής. Τι άλλαξε και είναι ευκολότερο; Ότι γλίτωσε (ο επενδυτής) τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τους φιλάθλους; Σοβαρά; Υπάρχει, δηλαδή, επενδυτής που είναι έτοιμος να συνδράμει για να μπορεί ο Ηρακλής να έχει ένα μπάτζετ πάνω από 1.000.000 ευρώ και τσιγκουνεύτηκε τις 100.000;

Τι να πω. Μακάρι να είναι έτσι. Διότι, όπως άπειρες φορές έχω γράψει τα τελευταία χρόνια, ο Ηρακλής μόνο με επενδυτή μπορεί να κάνει ουσιαστική και με προοπτικές επανεκκίνηση. Με κανέναν άλλον τρόπο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.